Dressyrträning Dag 2 (fredags)

Ja, jag har en hel del inlägg att skriva, men vi börjar väl i ordning helt enkelt och då blir det om träningsdag 2 då vi var uppe hos Sändry och tränade.
 
Jag fick ju några läxor att tänka på till detta pass. Det var att rida Bella lite lugnare, så att hon får vänta mer, och så skulle jag rida henne mycket rundare i formen så att hon blir lite "ormig". Sen så skulle jag vara mer noggrann i övergångarna, med att hon ska svara direkt, och att jag ska förbereda bättre.
 
Så, jag värmde upp i alla gångarter och hade allt detta i åtanke. Det gick jättebra i skritt, trav och ena galoppen. Hon var ganska med mig, det kändes stor skillnad i övergångarna från gårdagen. Hon svarade direkt då jag bad om trav. Sedan när hon hade fått skritta en sväng och vi skulle ta andra galoppen, så blev det lite kaos i hjärnan på B. Hon blev stressad och det blev svårt att få henne att komma ner på jorden igen.
 
När hon var cool igen körde vi höger galopp, men den var sisådär. Fick ingen riktigt bra känsla, men jag avslutade när det kändes OK.
 
Sedan kom I och då började lektionen. Bella var fortf. väldigt springig här så jag kände en del frustration innan vi lyckades komma till arbete och rida bort stressen. Idag fick vi tänka skillnader och elasticitet. Bella är väldigt stadig i sin form och i sin takt, men hon är inte så värst elastisk. Så det fick vi träna på, skillnader. Länga, korta, osv.

Sedan fick vi träna på lite galopp, och att göra bra fattningar. Gick OK. Bella fick dock en fantastiskt fin högergalopp, jösses. :-) Och jag har det senaste börjat hitta hur jag ska rida henne i högern för att få högerbogen på plats och därmed få henne mer rakriktad. Och det är att använda ytterhjälperna mer, för då känner jag direkt när hon hamnar på plats. Och det fick I oss att tänka oxå, på samma vis. Så det gav Bella en mycket fin högergalopp. Även vänstern var bra.
 
Vi red lite skänkelvikningar som avslut, och det gick bra. Jag började känna skillnad nu, och nu vet jag mera vad jag gör. Nu kan jag välja svag elr stor tvärning, och jag vet hur jag ska korrigera osv.
 
Så jag är nöjd! :-)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Erica Pettersson

Det är verkligen en superfin häst du har! :)

Svar: Tack! :D
Josefine Fred

2015-07-18 @ 20:47:57
URL: http://fuxligan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0