Träningsdagar två ;-) (Dag 1) + Bildbomb

Igår (torsdag) så for jag och Bellan upp till Sändry och Doris i Härnösand för två träningsdagar (I var snäll och ställde upp). En favorit i repris med andra ord. ;-) Bellson får gå själv där uppe, i egen hage. Vi har gett upp att släppa ihop dom, för det är antingen den ena elr den andre som mobbar min lilla rödtott.  Men hon trivs så fint i egen hage så det är inga problem.
 
Dag 1 då, som var igår. Först red jag fram i alla gångarter, med start i skritt. Jag jobbade skritten länge, och den kändes bra ju längre jag red. Lite tung-grejjande från Bellas sida som gick över ganska snabbt dock. Joggade sedan igång, och hon var rätt fin. Kände på lite skänkelvikningar som kändes OK.
 
Sedan skulle I hjälpa oss, och vi fick fokusera på lugnare steg. B har stadig form och stadig takt, men nu så fick vi tänka lite elasticitet. I ville att jag skulle rida henne mycket rundare, i alla gångarter, i värmningen. Så jag fick börja med att "värma upp" på nytt, för att få in tänket. Jag tänker ju att jag vill ha henne rundare i värmningen vanligtvis oxå, men jag brukar inte lyckas superbra. Nu så skulle jag tänka lite "ormigt" och så, mjuk och rund form. Och så fick hon inte trava i det friska tempot vi ridit i nu ett tag, utan nu skulle det vilas ännu mer på steget samt stretchas samtidigt. Det gick bra, och jag hajjade var I ville komma. Samma i galoppen, och där blev hon otroligt rund och fin. Verkligen.
 
Sedan körde vi lite träningsridning, och då fick jag rida lite övergångar och grejja på lite, och vara noga med att B inte får smygöka. Och jag fick göra om flera övergångar, speciellt igångsättningar. Från skritt till trav t.ex, så är jag lite mesig och ber henne inte om att trava NU. Så jag fick "kicka igång" henne ett par ggr där, och det gav snabbt resultat. Och galoppfattningarna vet jag ju med mig oxå att jag slarvar med, så där fick jag oxå göra om, och förbereda ordentligt samt göra en bra fattning med gest. Jag skulle tänka att hon redan första steget ska gå lite samlat, så att hon inte ilar iväg första två sprången. Så att jag har henne med mig från språng ett.
 
Sedan körde vi lite skänkelvikningar, och jag berättade att jag fortfarande känner mig lite vilsen där. Så då satte vi oss ner och pratade och I förklarade vad det är som händer när jag gör si och så, och så fick jag rida skänkelvikningar och själv berätta om det var mycket eller lite tvärning, och sedan fick jag en uppgift att rida mycket elr lite, och så fick jag korrigera ev. fel. Och det gjorde mycket för mig, nu fick jag in känslan väldigt bra, för nu förklarade hon vad det är jag egentligen GÖR. Ja, lite svårt att förklara i skrift såhär. Men det blev mycket tydligare för mig iallafall. Undan vänster skänkel går det bäst, så där fick jag rida svagare tvärning, och undan höger skänkel går det trögare, så där fick jag jobba mer tvärning, som ju är jobbigare för B.
 
Därefter gav vi oss, med lite läxor inför nästa pass. Nämligen:

* Hitta den rundare formen i värmningen
* Hitta den lugnare takten i värmningen
* Var noggrann med igångsättningar, förbered
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Guuud vad snygg hon har blivit! Heja er :D

2015-07-04 @ 09:38:04
Postat av: Sofia

Ser jättefint ut!

2015-07-04 @ 11:41:58
URL: http://sofiastotto.bloggplatsen.se
Postat av: Q

Ser kalas ut ^^ Såg även de senaste tävlingsresultaten.Grattis till placeringen.Ni verkar verkligen vara på gång nu.Heja heja!!
mvh/Q

Svar: Tack snälla Q, det var inte igår. Hoppas det är bra med dig. :-)
Josefine Fred

2015-07-11 @ 16:40:53
Postat av: Sofia Spelkvist

många fina bilder som vanligt :)

2015-07-12 @ 20:31:58
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0