Dressyr

Idag blev det dressyr igen, på en SEG häst. Jösses. Det är bara under sommaren som jag kan säga så om min räserräka.
 
Började i skritt och försökte hitta den bra känslan jag hade sist, där jag verkligen lyckades rama in henne. Men idag gick det inte lika bra. Tillslut slutade jag mesa runt och då hittade jag bättre ridning i skritten. Därefter gjorde jag några bakdelsvändningar, som går väldigt bra i vänster varv, men tjorvar rejält i höger varv. Som sist. Jag red tills det blev OK i höger varv.
 
Joggade sedan igång henne. Hon var fin, taktmässig osv. Men seg. Jag kände att jag måste få igång henne lite, så jag red tempoväxlingar osv. som hon svarade bra på. Men hon var ändå inte riktigt med mig, för så fort jag rider en annan väg än de "traditionella" så börjar hon vingla som en nyförlöst kalv.. Istället för att vänta och se vad jag ska be om. Så jag red lite udda vägar för att hon skulle börja vänta, och när jag var nöjd med det så gick vi in och jobbade skänkelvikningar under nedsittning. Dom var faktiskt ganska bra idag, kändes bättre än det brukar. Och det är ju positivt. :-) Lite ojämna, men jag tror jag fick med hennes kropp bra. Fokuserar mycket på att jag ska kunna ha samma mjuka hand och svika i armarna när jag rider skänkelvikning, som rakt fram el. på volt.
 
Sedan efter skrittpaus så körde jag lite högergalopp, och den var tusan i mig riktigt bra. Såhär taktmässig och rund brukar inte den vara. Så det var kul. Red lite tempoväxlingar, volter osv. Men jag hittade ingen bra ridkänsla, alltså jag typ glömde bort hur man red helt enkelt. Men Bella skötte sig fint.

Gick sedan in på förvänd. Jag red upp på medellinjen i rättvänd, och vid C red jag ut i "fel" varv och kom ut i förvänd. Sedan red jag fyra serpentinbågar x2, och det fixade hon galant. Fina tjejen.

Skrittpaus och sedan vänster galopp. Den var lite mer isär, men ändå helt ok. Jag red igång bakdelen med tempoväxlingar, och när det kändes bra gjorde jag samma här med förvänd galopp.
Hon skötte sig fint här oxå, hon försöker verkligen lilla pullan. Hon tappar takten ibland och då får jag gå in och hjälpa henne mer.
 
Slutligen fick hon gå lite övergångar mellan skritt och galopp, vilket faktiskt gick över förväntan. Jag red först på en 8volt, men bara efter 1-2 avsaktningar så var hon före mig, och då bestämde jag mig för att variera vägarna så att hon inte kunde förekomma. Så jag red snett igenom några ggr och gjorde avsaktningen där, och fattade ny galopp, och det blev jättebra. Hon tog väldigt fina fattningar. Avslutade med att vända upp på medellinjen där hon gör en KLOCKREN halt!! Jag hade tänkt fortsatt jobba lite där, men eftersom hon satte den klockrent så avslutade jag där. Joggade lite lätt ett par varv så hon fick sträcka ut.
 
Så, hon var alltså fin idag, men ändå seg. Och svarade inte för skänkeln alltid. Sedan kändes det som om jag inte kunde rida idag, alltså... hur gör man en volt? Så typ. Hur rider man hästen på en volt? Typ så förvirrad känns jag. Med överskänklar och underskänklar, och allt vad det är. Vi tar nya tag på torsdag då vi ska träna, elr fredag. Vet inte ännu. Men den lektionen får avgöra om vi åker och tävlar i helgen elr ej.

Kommentarer
Postat av: Divorce your horse

Roligt med en så utförlig reflektion av ridpasset! och kul att det gick bra även om hon var lite seg :)

ps. Din header är superfin, riktigt härlig känsla i bilden! :)

Svar: Ja jag gillar att vara utförlig. 😊
Tack! Dags att byta nu tror jag minsann ändå.. 😁
Josefine Fred

2015-06-24 @ 09:46:35
URL: http://divorceyourhorse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0