Tävlingsdag 2

Imorse var det dags för tävlingsdag 2. På dagens schema stod en LA:3a, våran andra någonsin. Jag var lite smånervös idag.
 
Red fram en längre stund idag, än igår, för att det är lite mera moment och lite samling osv. så hon behövde få lite mera tid på sig helt enkelt. Hon var väldigt spänd i början, hon var inte alls rolig i traven. Men jag försökte behålla mitt lugn och bara rida på. Och det funkade. Galoppen var dock helt ok.
 
Gick sedan in och red skänkelvikningar vilket gick okej. Sedan tog vi förvänd galopp i båda varv, vilket gick fint. Avslutade med lite övergångar från galopp/skritt/halt. Och vi hittade till den trevliga samlade galoppen, så det var ingen konst att få henne ner till skritt elr halt. Dutti tjej liksom.
 
Inne på banan så ville hon inte riktigt sakta av från galoppen och göra halt/hälsning. Jag fick ta i henne lite mao. Sedan körde hon uppe huvudet de första hon gjorde och försökte göra en galoppfattning. Fick henne slutligen ut i trav så vi kunde köra igång. Travdelen kändes verkligen kaotisk. Kändes som hon hade åsikter om var jag än bad henne gå, för hon tyckte nog att vi red helt fel vägar och även att det var fel moment. Hon blev lite förekommande och börjar gissa. Hon försökte t.ex fatta galopp i hörnen osv.
 
Men när vi kom till galoppen så vände det och hon blev kanonfin! Kändes riktigt bra faktiskt. Har ingenting att direkt anmärka på. Jag är jättenöjd. :-) Och liksom, travdelen. Ja.. Hon blir som sagt lite förekommande då hon blir lite förvirrad då vi rider nya program, för hon tkr liksom att hon redan vet vart vi ska. Det är bara att vi kämpar vidare och att hon får vänja sig med att ridas två program per tävling så hon får in det i sitt system. ;-)
 
Imorgon blir det en LB:2a, och jag hoppas jag lyckas få henne mer avspänd i traven där.
 



Kommentarer
Postat av: Anonym

OMG!💕 Såg dig där❤️ (Jag satt i kiosken😅) Du va jätte duktig💕

Svar: Men tack snälla! 😘
Josefine Fred

2015-06-14 @ 20:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0