Dressyrlektion

I förmiddags blev det en spontan dressyrlektion för Gittan igen. Jag tänkte ändå åka in till ridhuset och kände mig lite omotiverad så jag körde en lektion helt enkelt. :-)

Jag red fram i skritt, öppnor, skänkelvikningar och någon sluta. Gick helt ok. Joggade sedan en pigg och jäkligt laddad tjej. Hon bara sprang. Så jag kände att nä, vi galopperar. Orkar inte med någon surpuppa, för det var hon oxå.

Hon var explosiv i galoppen, och här hade G hunnit komma in. Hon tyckte det såg jättebra ut i galoppen, och ja.. det var nog så att vi idag hade ett helt annat utgångsläge än vi brukar. Men samtidigt blev jag lite irriterad för hon var liksom superkänslig, bytte galopp när jag råkade göra något, osv. Men G sa bara att hon SKA ju vara så. Det är jag som måste bli lite känsligare och finare i min hjälpgivning nu när hon börjar bli så mellan hjälperna.

Jag fortsatte galoppjobba henne och la till förvänd galopp. Jag förböjer henne lite där, böjer henne för mkt i halsen. Så jag måste tänka mer ställning.

Dagens arbete fick bli travjobb på stor volt, där jag skulle rida henne utåtställd, och helt mellan hjälperna. Vända framdelen och driva in innerbak. Jösses vad jag fick rida.. Jag fick rida varje steg. Jag blev lat emellan åt så jag fick verkligen peppa mig själv att nu jäklar tar du i och RIDER. Och vad bra det gick då jag fokuserade, och bara red. Magen fick jobba ordentligt. I detta jobb fick vi minska och förstora volten, vilket gick super. Hon blev riktigt fin och ridbar. :-D

Jag börjar verkligen komma på hur jag ska rida henne när hon blir springig nu, och när hon är sådär sjukt taggad som hon var idag. Det blir så lätt att man stoppar upp energin genom att fippla med händerna. Bromsa och grejja. Men nu så börjar jag som sagt komma på hur jag ska göra för att få henne till arbete, och det är ju då att verkligen rida alla delar på plats. För när hon springer så spårar hon ju inte, och hon tar inte i med bakdelen så som man önskar. Så när jag rider in alla delar så blir hon superfin. Och att jag vågar lätta i handen och rida med magen, så sköter liksom hon resten.

Ja, jag känner att vi är på G nu helt enkelt. :-) Bella fick skrittas av direkt efter travjobbet då vi ska träna på fredag oxå och vill inte köra slut på stackarn. ;-)

 
 

Kommentarer
Postat av: joe

Hahah fantastisk bild!

Svar: ja hua så vacker man kan vara :D
Josefine Fred

2015-03-23 @ 14:26:31
URL: http://yoginijoe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0