Uteritt

Idag blev det en dressyrig uteritt i det härliga vädret på Bellabus. Jättemysigt hade vi! Jag trodde att hela grusvägen skulle vara mjuk och upptinad, men så var inte fallet, så jag red mycket skritt med inslag av travjobb och galopp där det passade. Det vart ett lugnare pass men med krav.
 
Det blev väldigt blandat, men i början i skritten red jag tempoväxlinga (noga med att göra dom för sätet), och sedan fortsatte jag med detta i traven. Hon var jätteduktig! Hon får sådan fin trav när jag skrittjobbat henne, även ute. Det är kul att vi kan plocka fram den bäriga traven även utomhus ibland.

Sedan började jag rida sidvärts i skritten, och övergångar till trav och ner till skritt igen. Tog någon galopp oxå, vi körde höger idag och det blev nedsittning eftersom jag annars inte får henne på plats i högergaloppen. Det kändes helt okej! Jag får rida lite förvänd-tänk för att få ordning på bakdelen.
 
Trodde hon skulle vara omöjlig att jobba med på hemvägen, men det var hon inte. Visst var hon dö-taggad, men jag var lugn och konsekvent och krävde sidvärts i skritten i form av öppnor och slutor innan hon fick göra något annat i högre gångart. Travjobbade lite och jag är imponerad för hon hade inte dendär pinniga symaskinstraven utan hon kunde trava rätt trevligt även om det blev lite spänt.
 
Jag återupptog tempoväxlingarna på hemvägen, i trav, och jäklar vad hon svarade bra. Är riktigt imponerad över att hon klarade det på hemvägen då hon är så taggad. För hon svarade för sätet och jag behövde inte använda handen direkt. Jättekul!! :-)

Imorgon är det träning för oss. :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0