Dä gick åt skogen dehäran!

Igår skulle jag och Bellan tävla. Första starten på säsongen, och sedan skulle det bara rulla på tävling efter tävling vecka efter vecka ända tills i mitten av juni. Till 7 juni hade jag 6 tävlingar planerade. Jag var SÅ taggad inför denna säsong, riktigt taggad.
 
Jag klev upp kl 4, for upp till stallet 4.20 och tog ut hästarna och fixade iordning allt. Bellan fick fina knoppar och kritvita ben, och vi for sedan och plockade upp mor min. Väl framme så gick vi för att startanmäla, då jag först får höra "Men hon är ju inte vaccinerad 2015?" Jooo, hon fick vaccin 5 januari. Visade botulism-anteckningarna för där stod det 5 januari 2015. Men då visar det sig att vet. skrivit fel på hästinfluensan, 2014 ist för 2015. So far so good. Det kan ju enkelt rättas till liksom. Men så börjar hon kolla noggrannare på den sprutan från 2013, och då räknar hon dagarna till 5 januari 2015. 23 dagar. Det får gå 21 dagar över tiden.
 
Jag tänkte att något måste vara fel, jag bara VET ju att jag räknade det till 18 dagar och att jag var så glad att jag hann få ut vet. innan tiden gick ut. Jag bara visste det. Men faktum är att det stod den 13 dec, och inte den 18 dec som jag visste. Så jag ringde hem till E, och ja. Tyvärr så stämde det även enligt fakturan hemma. Så jag har alltså utgått från ett datum då jag bokade tid för ny vaccinering i januari, men från fel datum. Suck. Så två dagar över tiden gick det alltså, och därför får inte jag starta.
 
Så nu har jag strykit mig från 6 tävlingar. SEX!!! Jättebra tävlingar som jag verkligen hade sett fram emot. Men, det är mitt egna misstag som jag nu får äta upp. Inte mycket att göra åt, men visst är det synd.
 
Jag får ju ännu mer tid på mig att träna järnet nu så jag får se det på det sättet. ;-)
 


På eftermiddagen efter att ha legat hemma i soffan och kollat på film samt sovit, så kände jag att jag måste ut och rida en sväng. Det regnade, men inte mycket. Jag red ut med en liten tjej ifrån stallet, och vi red ut en sväng, 1 timme, i alla gångarter. Gick fint! Jag fick dock skämmas lite över B i början, för hon börjar tvärnita på vägen och vägra gå fram för hon var så rädd för något, och börjar steppa omkring då det kommer bilar osv. Så jag fick hoppa av ganska omgående. Och så har vi med oss ett ekipage som är helt nya för varandra och inte vet hur ponnyn är att rida ut på riktigt osv. Men som tur var så blev den inte påverkad av lilla B.
 
Resten av ridturen gick fint! Hon var pigg som attan, men det gick som sagt bra. Vi klättrade lite i bullås så de fick jobba lite. Joggade en hel del oxå, och tog två galopper. Supermysigt!
 


Nu ska jag strax upp och rida en sväng, jag tror det blir ett pass i paddocken där vi fortsätter träna hörnpasseringar och programdelar. Sedan far jag in till kliniken med henne på drop-in vaccinering.

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Nej, vad typiskt! Så himla synd, men som du säger får ni träna extra mycket hemma istället. :) Hur länge dröjer det innan ni kan tävla nu då?

Svar: Är fortfarande anmäld till en tävling 13-14 juni. Så isåfall den, men jag får se hur jag gör. För sen är nästa för mig 12 augusti...
Josefine Fred

2015-05-11 @ 12:40:02
URL: http://www.jenniferdressage.se/
Postat av: lina holmbom

Lätt hänt! Jag fick göra om grunden på alla 3 unghästar i år ;) Är huvudet dumt får plånboken lida.. haha

2015-05-11 @ 14:59:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0