Dressyrig uteritt samt aldrig mera hönät

Idag blev det ännu en dressyrig uteritt för Bellabus. Jag ville som sagt ha henne någorlunda jobbad genom kroppen inför lektionen imorgon, så vi inte kommer dit som ett fiolsträngs-ekipage. ;-)
 
Det gick rätt okej idag. Hon hade inte så mkt emot att jobba, även om jag fick påminna henne väldigt ofta. Blir det för mkt tjaffs så lägger jag om passet till kravlöst, men det behövdes alltså inte idag.
 
Började med travjobb, lite övergångar, halter och någon ryggning när hon inte lyssnade så bra. La in lite tempoväxlingar. Bitvis fin. :-) Kom sedan till en lång skogsstig med rötter, svängar, uppåt, neråt. Så vi joggade uppför hela den, och hon var bitvis fin där oxå. Försökte runda henne, men hon blev lite för på ibland och lite spänd. Men bitvis bra.
 
Uppe i skogen körde vi fortsatt travjobb en bit, sedan vände vi och körde galoppfattningar och så ner till skritt. Det gick faktiskt helt okej! Visst blev hon spänd i skritten, men hon var tusan inte svår att få att svinga ryggen igen. Ganska fantastiskt för att vara B. Fina fattningar.

Sedan joggade vi hela vägen ner igen för skogsstigen, där jag tänkte ännu mer rundad form. Gick fint bitvis. Däremellan spände hon till.
 
Sen på hemvägen jobbade vi lite mera galoppfattningar, vilket gick helt ok. :-) Ingen katastrof idag inte.


 
Och.. mina vänner. För ca 2v sen började vi med stormaskiga hönät till B och Q ute i hagen eftersom dom inte fixar att ha hö på backen. Och redan efter en f.m så kände jag stora skillnader i hennes nacke. Jag är van att massera hennes nacke och vet precis hur hon ska kännas. Det där var inte rätt. Men, jag tänkte att jag ger det en chans ifall det var av något annat hon hade sådär, för en förmiddag liksom!? ...

Idag skulle jag prova känna igenom henne ordentligt, och det tog nog inte mer än två sekunder innan katastrofen var ett faktum. Jösses vad hennes nacke är kaos just nu... Tre stora bullar på varje sida, och stenhård på ett ställe. Hon tyckte det var riktigt obehaglig, och jag kände flera knutor på henne vilka hon reagerade på så fort jag tröck.... Så hönäten är borttagna pronto, och jag ska massera massor. Så får vi se om jag får bort detta. Annars får Bellas massör komma ut och hjälpa mig att reparera dehär... Jag har varit i kontakt med henne, och hon sa att jag ska se en förbättring inom 2 veckor nu. Annars ska hon komma ut.

Jag visste givetvis riskerna med hönät, riskerna att hästarna får spänningar. Det är ju allmänt känt nu, och i princip varenda ET/massör osv. hittar spända nackar på hästar som går på hönät, och man rekomenderas att inte använda hönät. Men jag tänkte ge det ett försök. Och nu är jag en egen erfarenhet rikare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0