Uteritt

Idag blev det en uteritt i stormen för lilla B. Jag kände för att dressyra lite så det gjorde jag! ;-) I början fick hon gå övergångar mellan skritt, trav, halt och ryggning. För hon lyssnade inge vidare, så ryggningarna gjorde susen. Dessutom var dom jäkligt bra!
 
La in lite mellantrav och provade nedsittning, tränade på att hitta känslan. När jag slappnar av och typ sitter lite bakåt, och rider med magmusklerna, då går det! Annars blir det knip med knäna och skumpigt i mellantraven. Får ta och träna lite på detta varje dag så jag får in bättre känsla.
 
Sedan kom vi till galoppbacken, men där fick hon skritta. Sedan då det började bli lite plant, så provade jag ett enkelt byte. Och det gick bra! Vart jätteglad över puppsnurran. Fattade först höger galopp ur en sluta, jättefin fattning, sedan saktade jag av till skritt, och hon blev lite hög i formen och spänd, men slappnade av på någon sekund, och då fattade jag vänster galopp. Kanonbra. :-)

Fortsatte med lite skrittjobb ett tag med öppnor, slutor och skänkelvikningar, mest för att få henne att slappna av, för vid dehär laget var hon väääldigt spänd och ofokuserad. Och jo minsann, fattade sedan trav och visst hade jag fått lite mer svikt i bakbenen på lilla rödpuppan.
 
Sedan skritt hemöver.
 
På söndag har jag bokat tid för träning för en ny tränare, vilket ska bli väldigt spännande. :-D Längtar!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Så härligt att kunna jobba med dressyren på uteritterna. :D Vad är det för tränare ni ska prova?

Svar: Ja det är härligt! Marita Lund heter hon 😀
Josefine Fred

2015-05-16 @ 10:51:43
URL: http://www.jenniferdressage.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0