Måndag & tisdag

Efter att Bellan verkade ha sträckt sig i söndags så tog vi en skrittur på måndagen, och då rörde hon sig helt normalt. Verkligen superskönt. Vi skrittade ut barbacka då jag inte ville ha sadelgjord på henne då hon fortf. ömmade lite då jag tröck på muskeln hon sträckt. Vi skrittade ut i mörkret med Melina och Doreen, i 1,5 timme. Det var supermysigt! Älskar att bara chilla med repgrimman och barbacka.. och så med sällskap så man bara kan slappna av och åka med.
 
Sedan idag (tisdag) då jag skulle göra iordning B för ridtur, så märker jag att det dallrar under magen på henne på den sidan där hon sträckt sig. En vätskeansamling hade uppkommit. Suckande ringde jag massören igen och frågade om råd. Jag skulle röra på henne i den form som funkar. Har hon ont kan jag inte rida osv. Men B ömmade ingenting idag direkt, så jag provade sadla henne vilket gick jättebra. Jag sadlade längre bak än vanligt idag för att komma så långt ifrån den ömmande punkten (som inte ömmar längre) så möjligt. Hon reagerade inte nånting vid ödemet heller.
 
Så vi red ut längs grusvägarna i mörkret och joggade lite idag. Det blev mest skritt, och då med fokus på svingande rygg. Direkt när hon poppar ryggen så blir hon så fin, hon väntar och hon tar varje halvhalt och varje vink när jag ber henne om något. Dock så var ju fokus lite här och var idag, så jag fick påminna henne ofta om var hon skulle vara. Jag jobbar mycket med att hon ska bibehålla den låga formen och inte krypa upp så ofta. Det ger resultat.
 
Joggade först två sträckor, men kände att hon inte var helt 100, och hon saktade mer än gärna av. Så då lät jag henne skritta ett tag till, och så vände vi hemöver och skrittade första biten. Sedan testade jag lite jogging igen och då kändes hon fräschare. Hon var fin! Men jag tror det tog i lite i och med sträckningen. Men vi tog det lugnt som sagt.

När vi kom tillbaka hade ödemet flyttat på sig och var som en knöl framför gjorden istället.
 
Nu har jag precis suttit och räknat ett gäng foderstater som sysselsättning då jag jobbar min andra natt. Inte så mycket att göra här mao. ;-) Imorgon blir det ridning av H och B. Det ska bli väldigt kul! Jag är dock lite smått stressad för jag ska dels hinna sova, och sen ska jag och E ut och äta på restaurang då vi firar 10 år tillsammans imorgon. Hihi. <3 Men det ska jag nog hinna med. Planering kallas det tror jag.
 
På vänstra halvan där är det alldeles dallrigt..

Bells inför dagens joggingtur <3

Här har ödemet flyttat sig..
Har aldrig någonsin sett såhär höga siffror?! Ever.. Och detta är ett hösilage?! Helt galet. Alltså 112 gram protein per kg foder? Låter helt otroligt. Och kolla mineralsiffrorna?! Helt galet.. Hm....

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Helt otroliga siffror verkligen, här nere i södermanland där jag bor är höt kasst år efter år, min kompis hittade ett hö med smrp 12g/kg foder samt MJ på 5,6g/kg foder... Och tyvärr är priserna skyhöga på höt också då det är brist... >.<

2015-11-11 @ 17:35:35
URL: http://Morik.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0