Update (Varning! Sårbilder)

Idag har hon fått sista pencillin-givan. För varje dag har hon rört sig bättre och bättre. Jag masserar varje dag i princip, och sträckningen i framdelen, när jag masserar där så börjar hon gäspa direkt. Slicka sig om munnen, gapa, slänga ut tungan osv. Hon svarar verkligen jättebra där. Framdelen är helt bra nu från sträckningen. Bakdelen däremot, vänster bak rättare sagt, strular fortf.
 
Hon har ju varit rejält halt, men som sagt för var dag ser det bättre ut. Igår gick hon helt rent rakt fram, men att vända sig var fortf. besvärligt. Idag vänder hon mkt bättre, och kan hålla upp benet ordentligt när man kratsar hoven osv. Men, hon är diagonalhalt idag.  Vänster bak och höger fram. Upplevde att det blev bättre när vi promenerat en stund. Vi promenerar varje dag ca 15-20 min. På bortavägen var hon tydligt halt diagonalt, men sen på hemvägen tyckte jag det blev bättre.
 
Känns inte roligt med tanke på att hon avlastar sin kropp från det onda, vilket leder till spänningar och värk på andra ställen. Livrädd för såntdär. Kollar man på henne bakifrån är hon fortf. helt skev.
 
När hon rör sig korrekt och allt verkar vara som det ska, ska Jossan få komma och ge en ordentligt omgång. :-) Så jag vet att allt är grönt sen..
 
Såret då. Det är inte bra. Långt ifrån. Det bokstavligt talat rinner ur såret. Gul genomskinlig vätska. Det blir långa var-trådar och massa gegg.. Vad tusan ska man göra?? Vet. har sagt nu att jag ska lägga om bandaget varenda dag så länge det vätskar. Och det lär ju dröja ett tag, för det vill verkligen inte läka. Funderar på att ta ut någon som kan lasra såret, då jag läst om goda resultat. Men det kostar ju det oxå, och det lär ju inte räcka med ett besök. Ja jag får klura helt enkelt.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Så såg Ejans ena knä ut bra länge efter sparkskadan i somras, hon fick gå bandagerad med omläggning varje dag i 5-6 veckor, gulaktig äcklig gegga i såret varje dag, bara att ha tålamod sa vet till mig för de kommer läka, förr eller senare... Jag köpte sorbact på apoteket och hade på såren, efter att jag börjat med det blev dem bättre! Förstår iaf hopplösheten, det är så trist med sår som sitter så illa till, Ejans satt på sidan av bägge knäna, mitt vid lederna, och hasen är ju heller inget roligt ställe... Lycka till!

Svar: Vad skönt att höra att du hade samma problem och att hon är läkt där nu. Det ger mig lite hopp 😊
Josefine Fred

2015-11-17 @ 21:19:55
Postat av: lina holmbom

Tänkte skriva i förra inlägget att hålla koll på högerfram så hon inte får belastningshälta där.Bara av att leda en rejält halt häst medför väldiga påfrestningar på det friska benet. Men det är ju det minsta bekymret när såret vätskar. Är det infektions var eller är det leden som är infekterad? Det är ingen mening att det läker ihop snabbt om det fortfarande varar. Då blir det som en böld istället under. Du har inte fått någon pencilinsalva att lägga i såret?
Det kan ju hjälpa att behandla lokalt och inte bara hela kroppen :)

Svar: Hon har varit rejält halt vid in och utsläpp de första dagarna efter att hon sträckt sig bak. När hon varit halt har jag anpassat promenaderna till kanske 5-10 min för att musklerna hon sträckt ska få röra sig.
Det har inte gått in till någon led utan det är var. Vi var nyss in och spolade rent och öppnade upp till en liten varficka som uppstått.

Ja jag ska kolla vad vet säger om att behandla direkt i såret. 👍😊
Josefine Fred

2015-11-17 @ 21:31:09
Postat av: Sari

Streptocolinsalva är superbra att ha i djupa sårfickor som varar/vätskar.
Fråga din veterinär om h-n kan skriva ut det åt dig. Inte alla som skriver ut det.

2015-11-17 @ 21:49:44
Postat av: Anonym

Det har inte gått in i någon led? Har för mig att ni var in till klinik, röntgade dom?
Fan vad jobbigt!

Svar: Det är både röntgat och ultraljudat två ggr.
Josefine Fred

2015-11-17 @ 23:18:49
URL: http://myakhalteke.wordpress.com
Postat av: Http

Det läker långsamt troligtvis för att det är ett områden som rör sig mycket. Att minimera hagen skulle väl vara en idé, om hon nu inte resan står i sjukhage. Svårt det där när det aldrig läker..

2015-11-18 @ 05:21:43
URL: http://nouw.com/grenas
Postat av: escana.blogg.se

Åh va ledsamt :( Har själv haft problem med ett sår på en tidigare ponny, en spark som tog längre ned på insidan än vad B har sitt sår. Det ville aldrig läka och till slut åkte vi till en annan klinik där de röntgade och hittade små benflisor runt såret, därav kunde det inte läka. Vi röntgade givetvis hos första vet med men minns inte om maskinen var för dålig eller vad tusan det var... De kunde iaf bara se en spricka där och inga lösa benbitar som vet nr 2 såg. Dessa plockades bort under ett mindre ingrepp sedan stod hon på klinik i två veckor då hon behövde ha antibiotika intravenöst flera ggr per dygn och hon var extremt svår att spruta :( Men hon blev iaf helt bra!

2015-11-18 @ 17:10:06
URL: http://escana.blogg.se/
Postat av: Anna

Men så tråkigt att det inte läker ihop :( Håller med Sofie ovan att Sorbact är jättebra!! Kostar en del men är helt suveränt till sår som såsar!!

Stort lycka till!!

Mvh Anna & Tabasco

2015-11-19 @ 00:01:41
URL: http://anaby.bloggplatsen.se
Postat av: Helena

Jag har haft liknande sår på min häst och fick då rådet av mina veterinärer att spola ur såret med koksaltlösning varje dag och så har jag lagt om med sorbact (det finns på apoteket) är bakteriedödande kompress. Min fick även i samband med sitt griffelbensbrott + kross skada en fistelgång i benet som nu och då öppnar sig, blivit bättre och bättre dock men med ihärdigt renspolande med koksalt så fort det börjat vara. Men det finns ju tusen olika behandlingar...å sen beror det ju på vilka bakterier som orsakar infektionen. Men sorbact är en mycket bra kompress!! Å skulle det inte läka så kan du ju be vet att göra en odling på bakterierna så ni kan angripa dem rätt, om ni inte redan gjort det.


Vi håller tummarna för dig...

2015-11-19 @ 15:22:07
Postat av: malin Lundin

Jag säger sorbact bakteriedödande kompress! Använde dessa på min hästs sparkakada och de va super. Jag köpte dock de plåster som är för människor (hennes sår va inte så stort så funkade). Satte fast plåstret och det satt eTT helt dygn utan att lossna, då slapp jag linda fast det! :-)

2015-11-20 @ 23:36:40
Postat av: Hanna Gralberg

Hej

Min fyrbenta dam lyckades göra illa sig i hagen förra året, ett stort sår på ena bakbenet. Jag fick tips av veterinären att lägga om med hydrogel och sorbact kompress. Såret blev aldrig inflammerat eller varigt. Jag la om det ungefär var tredje dag, spolade rent det ordentligt och sprayade ur det med koksalt. Om du vill se bilder på såret kan du maila mig :)

2015-11-23 @ 07:22:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0