Dressyrträning

Idag for vi över till klubben och tränade för Gittan. Jag bad om att få träna på den förvända galoppen samt skänkelvikningar. Galoppen för att jag ville ha en liten check där om vi är rätt ute eller inte, och skänkelvikningen för att jag behöver lite mer guidning för att hitta rätt. Finns mycket att utveckla där.

Jag red fram en halvtimme först, med fri skritt 10 min, och sen jobbade jag henne ca 5 min. Det är fasen rekordsnabbt! Men hon var så avspänd och duktig så det behövdes inte mer. Joggade igång och försökte hitta detdär gunget i traven, och det hittar vi, men hon blir lätt springig och vill ifrån detdär gunget. Det är förmodligen ganska jobbigt. ;-) Jag la in lite övergångar osv för att hon skulle börja vänta igen, och så sökte vi upp gunget igen när hon var avspänd.

Joggade igång i galopp, och hon var lite kort i formen, jobbade med att försöka länga ut hennes överlinje. Och att inte ta så mycket i munnen, slappna av i bäckenet och rulla med. Och hon blev fin i båda galopperna tillslut. :-)

Sedan skrittpaus innan G kom in i bilden.

Jag sa som sagt vad jag ville jobba med, och när jag nämnde förvänd galopp så tyckte G att vi skulle jobba på volt med utåtställning där jag får vända framdelen med ytterskänkeln, och hålla kvar bakdelen på plats. Alltså, sist vi gjorde detta så höll jag på avlida för jag fick fasen inte till det. Så jag ba, NEJ. Tänkte jag. Och ja, vi fick ju traggla på, och jag fick stoppa upp och fråga och be om en mer noggrann förklaring. Och efter det så gick det bättre, och slutligen så hittade jag känslan. Hallelulja. Så nu vet jag vad jag letar efter iallafall! ;-) Sedan fick jag en till aha-känsla. För B vill ju gärna försöka springa iväg i övningar som är jobbiga, och då blir jag liksom bromsande och kniper med benen. Men idag hittade jag en känsla som fick henne att börja svikta och börja bära istället. Jag måste verkligen slappna av och komma ner i sadeln och jobba med magmusklerna, och rida takten. Så att hon får rätta sig liksom.

Sedan fick vi gå över i galopp. Galoppfattningarna tog hon för höften, men dom blev för uppåt. Hon måste ha mer framåtbjudning i själva fattningen. Så det får vi jobba med.

Sedan fick vi jobba lite galopp, öppna på långsidorna. Gick superbra i båda varven. Det funkade som sagt väldigt bra så vi fick gå över i förvänd och jobba, och jäklar vad jag fick rida! Inverka. Jag har nästan bara åkt, och underhållit. Men idag fick jag verktyg för att verkligen rida delarna på plats, och be henne ta längre steg i galoppen. Vi fick stanna på stora mittvolten och jobba takten, och få henne att stretcha ordentligt. Bra övning. Det blev några avbrott när jag slutade rida, så jag fick verkligen tänka på att RIDA.

Sedan jobbade vi skänkelvikning i trav efter skrittpaus. Bella var superladdad och fattade galopp två ggr, så hon var ganska spänd. Men vi red in i övningen så fick avslappningen komma av sig självt. Jag fick vara noga med att rida med mage och säte, som vanligt. Sedan fick jag tänka mycket mer framåt, och mer sidförande samtidigt, så att hon börjar stretcha sig. Då blev det springigt, men en sak i taget. När detta funkade i båda varven så fick vi  tänka lugnare takt, men samma steglängd. Och det gick! Så som jag sa, det finns mycket att utveckla i skänkelvikningarna. Jag har massor att lära. :-)

Sedan joggade jag av henne och hon var kanonfin och nöjd. :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0