Gårdagens långritt

Eller långritt och långritt.. Vi var ute ca 1h 45min. Jag var ganska omotiverad så jag hakade på Linnea och Emelie då dom skulle rida ut. De hade planerat att rida till klätterbacken, men L ångrade sig och ville rida på någon roligare tur. Så jag föreslog Grönviken, och så blev det.
 
Vi hade askul. Eller skräckblandad förtjusning, asså herregud. Tre travare på en travbana på 1km rakt fram. Alltså det bådar inte gott! Första sträckan neråt så travade vi, och det gick bra. Bella låg på en hel del, så jag ställde mig i lättsits och lät henne trava på lite mer. Då blev hon väldigt nöjd!

Sedan skulle vi galoppera tillbaka, och jösses. Bella drog iväg som en jävla avlöning och jag fick inte stopp! Hon brallade verkligen iväg, vilken kraft... Samtidigt som jag satt och asgarvade, och försökte hålla koll på dom bakom. Q som hoppar och far och studsar och har sig gjorde det inte lättare för mig att koncentrera mig. Hahaha!
 
Sedan skulle vi ta en sväng till, och eftersom dom vart så förbaskat taggade så bestämde vi oss för galopp ner, och trav upp. Galoppen ner gick jättebra! Bella var riktigt fin. :-D
 
Sedan skulle vi stå i lättsits och tänka lite monté, och se hur det gick. Ja, till en början stod B och studsade och skulle galoppera, taggad som fan. När jag fått henne i trav och hon började slappna av så körde vi, Linnea och Q hamnade bredvid oss. Och jag känner hur dom börjar öka farten, och precis då jag säger till Linnea att nu måste vi lugna dom lite, så drar B återigen iväg som en jäkla avlöning! Hahahaha. Asså, hon drog iväg med hästlängder. Och jag fick fan inte stopp, jag kände hur hon gick in i rollen som travhäst, breddade bakbenen och bara kämpade för att komma i mål så fort som möjligt. Och där satt jag och höll på att DÖ av skratt, samtidigt som jag var livrädd + höll på att kissa på mig! Och en bra bit bakom hör jag skrik och skratt och ser hur Q far omkring.

Ja asså.. Skräckblandad förtjusning helt enkelt. Hästarna tyckte ju dock det var kul! Alla lugnade sig efteråt även om de var taggade i skritten på hemvägen oxå. :-D
 
Idag ska B få skritta, för dom där musklerna hon använde igår, och den där farten.. lär nog ha gjort sitt. Lite skritt på detta och en vilodag imorgon gör nog susen. Sen känner jag mig sjuk idag nästan, så det passar bäst med en lugn skrittur barbacka.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0