Gårdagens träning

Ja, jag har bestämt mig för att skaffa ett liv nu igen och är därför lite trög med att uppdatera här. Det kommer när det kommer helt enkelt. Hälsan går först! :-)
 
Igår for vi in till klubben och tränade för bästa Gittan. Jag red fram först och hon skrittade på bra, det är verkligen något som släppt där nu. Men i början är hon lite för rak, och så blir hon så att så fort jag byter varv elr lägger en volt, ja ändrar något helt enkelt så börjar hon att smygöka. Så det får man ta igenom först liksom. Red några bakdelsvändningar som gick bra.

Joggade sedan igång, och hon var rätt fin. Helt okej. La in övergångar och dom var JÄTTEFINA!
 
Sedan joggade vi fram i galopp, och där blir hon lite för hög i formen så jag jobbar med att hon ska sänka sig mer och stretcha överlinjen. Och så jobbar jag mycket med min avslappning i bäckenet, och att jag ska sitta och rulla på hennes rygg liksom. Och då behöver jag inte ta något i tyglarna nästan.
 
Sedan pratade vi om vad vi skulle göra för dagen. Och jag ville kolla på galoppdelen i LB:3an. Så jag började galoppera, men kände att jag inte hade henne med mig. Men egentligen var det jag som inte var med, såklart. För när jag började slappna av i bäckenet och faktiskt följa hennes rörelser, då jäklar vart hon fin! Jösses. Så vi red lite övergångar där först, där vi fick hitta rätt i både trav och galopp. Och jäklar vad mina magmuskler fick jobba! Härlig känsla. Och vilken enorm skillnad när jag blir stel och spänd i bäckenet, o när jag slappnar av och ger efter. Magiskt.
 
Sedan gick vi in och rullade på galoppdelen i LB:3an, varv på varv. Det gick jättebra! Fick bra tips och stöd hur jag skulle rida henne. Jag måste verkligen ha henne mellan hjälperna för att övergången ska bli bra, för när hon är där, då jäklar är hon med på allt. Igångsättningen igen efter travövergången blir dock inte perfekt, då hon springer lite i traven. Och inte tar fattningen direkt på hjälpen. Men jag fick som sagt bra tips även där, så det blir nog fint!

Efter detta var B väldigt trött och nöjd, så vi joggade av. Ett kort men effektivt pass.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0