Dressyr

Idag blev det då dressyr i ridhuset, såklart. Regnet öser ner och allt är blött och lerigt. Fyfasen. Tackar gud för regnkläder. ;-)
 
Började i skritt som vanligt, och började checka av förhållningar. Hon var FIN! Amagad. Efter lite jobb med detta så hade hon en så jäkla bra skritt. Riktigt taktmässig skritt, där hon rörde sig genom hela kroppen. Och jag kunde påverka både framåt och bakåt. Jag var så nöjd att jag hade kunnat åka hem bara efter att ha fått känna den skritten.
 
Provade trav, och hon bibehåll den fina takten även i traven. Jag blev superglad! Hon var väldigt fin. Hon blev lite springig ibland men bibehöll ändå takten liksom, så jag la bara en volt så var vi där igen. Jag krävde inte så mkt, jag var mest glad över att hon var så fin.
 
Efter det fick hon skrittpaus, och sen tänkte jag känna på galoppen. Sagt och gjort. Galoppen är dock fortfarande katastrof, hon faller isär, bär sig inte osv. Känns stark, får inte med bakbenen. Provade en gång i varje varv, men det vart inte så mycket bättre.

Avslutade med trav lång och låg. Och en annan asgrym sak är att hon hittade traven med den fina takten nästan direkt efter galoppen!!! :-D Hon var spänd, ja, och jag fick lugna henne, men takten hade hon. Och det känns superbra. Annars tappar hon den och blir som en symaskin.
 
Det tar sig. De senaste passen har inte varit bra, men det märks ju att även dom gör nytta liksom. Galoppen kommer snart tillbaka. ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0