Dressyr

Idag blåser det ännu mer än det gjorde igår. Usch, jag hatar verkligen blåst/storm. Men, det var bara att ta tjuren vid hornen och rida ett pass. Och det gick väldigt bra. :-)

Började i skritt, och kände att hon var lite tung fram idag och lite mer "munnig", så jag bestämde mig för att släppa "förhållningsridningen" och rida henne sidvärts så att hon självmant bromsar upp och börjar bära. Så jag började i skritt på volt, där jag red skänkelvikningar i skritt. Det var lite träligt att få till idag, iaf i vänster varv. Höger funkade bättre, och det brukar vara tvärtom.
 
La in lite övergångar mellan skritt och trav, och hon var kalasfin. Jag var noggrann med att rida henne mellan hand och skänkel, att hon skulle svara för innerskänkeln, och ja att hon skulle vara formad helt enkelt.
 
Sedan red vi i skritt igen, på volt, och så red jag öppna på volt, i varje varv tills jag var nöjd. Därefter la jag in travjobb i form av skänkelvikningar på varje diagonal. Det kändes nog helt okej för att inte ha tränat på dom ett tag.

Därefter skrittpaus, innan jag tog tyglarna och beslutade mig för att prova på övergångar mellan trav och galopp. Det är det värsta, haha. Det är det svåraste vi gör. Men, jag började i trav, nedsittning. Jag började med att rida öppna på långsidan tills det kändes bra, därefter fattade jag galopp och stannade på en volt och formade tills jag fick en bra känsla. Därefter saktade jag av, och så fort hon blev springig, vilket hon blir direkt, så började jag flytta henne sidvärts på volten, och vips så kom hon tillbaka. Lite laddad, men ändå så pass att hon går att kommunicera med. Superbra!

Gjorde samma sak i höger varv, och det gick typ lika bra. Jag gjorde bara en gång i varje varv, för hon kändes nöjd och hon hade jobbat på bra. Det är stort att jag kan få henne i en bra trav efter galopp sådär snabbt efter, så det är bara att låta detta smälta in i hennes huvud så går det nog bättre och bättre.
 
Imorgon är det träning. :-D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0