Dressyrträning FILM

Idag var det dags för dressyrträning igen. :-) När jag hade börjat skritta fram så började regnet smattra som tusan på taket, och Bella vart väldigt spänd. Det satt i hela lektionen, nästan. Sen om det berodde på just regnet, det vet jag inte. Men hon var väldigt upprörd och spänd idag.
 
Började i skritt, och kände direkt att hon kändes otroligt motsträvig. Jag fick börja rida bakdelsvändningar, som är så himla klurigt. Men vi fick till några bra, och jag fattade hur jag ska använda mina hjälper. Ytterskänkel, innerskänkel och innertygel. Så det var ju bra, detta ska jag jobba vidare med.
 
Fick börja trava, men hon bara sprang. Jösses. Jag fick kämpa med att peta in innerbak så att hon skulle börja balansera sig, men det var som sagt kämpigt innan jag fick till det. Det var ett enda spring kände jag. Vi fick rida öppnor på långsidorna, men det var samma där. Springit och ja... ingen bra känsla.
 
Skrittpaus, och därefter i skritten kändes hon fin. Hon var väldigt avspänd här, så jag passade på att öka/minska lite. Och det gick fint. Sen fick jag fortsätta med bakdelsvändningar, och det gick ännu bättre nu.
 
Sedan travade vi lite på volt, för att hitta en bra trav, och den kändes väl bättre, men inte bra. Sedan körde vi lite galopp, och vänster var först ut. Hon hade väldigt stora språng, och det kändes väldigt snabbt. Men med små hjälper så kunde jag plocka upp henne. Jag blev påmind att inte fortsätta följa med i sprången, utan jag måste ju sitta  till för att be henne lugna sig. Och det blev såklart en enorm skillnad. Hon blev jättefin tillslut!
 
När jag skulle sakta av blev jag ombedd att rida rakt in i en öppna i traven, och det gick SÅ BRA! Inge spring. Jösses. Det händer grejer..
 
Sedan samma sak i höger varv, och det gick ungefär lika bra.
 
 

Kommentarer
Postat av: Beatrice Hanssen

Vad duktiga ni är! Det ser så enkelt ut när ni rider! :-D

Svar: Tack så mkt! :D Ja då har vi lyckats ganska bra då (Y)
Josefine Fred

2016-04-22 @ 21:42:21
URL: http://beashastliv.for.me
Postat av: Linda

wow de är så fränt att gå in hit för man ser såna utvecklingar! Gud vad fin galoppen är!

Svar: Kul att höra. Tack 😀😀
Josefine Fred

2016-05-13 @ 21:38:26
URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0