Gårdagens dressyrpass

Igår hade jag tänkt rida dressyr på hemmaplan efter utsläppet, men då det var stenhårt överallt så rullade vi över till färsta istället. :-)

Jag la fram 5 bommar, för ovanlighetens skull, jag ska bli bättre på det. Jag la dom iaf på medellinjen, med travavstånd.
 
Började skritta fram, och skrittjobbade henne över bommarna. Red som i en 8 över bommarna, men jag la en volt extra åt andra varvet längst ut på 8ans sidor. Gud så bra jag förklarar. I detta red jag tempoväxlingar för att checka av om hjälperna fungerade. Idag var hon nästan snäppet för lugn, haha. För lyhörd för förhållningarna. Men jag klagar inte, det är ju toppenbra med tanke på att det är dom vi haft problem med.
 
När det funkade bra så red jag skänkelvikning på den volten jag gjorde i änden av 8volten. Och hon var fin. Vi behöver båda bli kvickare med att komma igång med skänkelvikningen bara. Det kan ta några meter innan vi får till det liksom.
 
Därefter började vi trava, och hon hade jättefin trav!! Långa fina kliv och en bra takt. Dock blir hon lite lång för att jag rider lite mesigt nu. Men superfin över travbommarna verkligen. Och i travjobbet så saktade jag av inför dendär volten på änden av 8an, och så red jag skänkelvikningen i skritt där, och fattade ny trav och fortsatte på 8volten igen. Och så höll vi på ett tag. Hon var superfin. Och bättre blev det när jag började rida lite bättre, fokuserade lite och förbereda henne för det nya varvet osv.
 
Provade lite galopp sedan, stod i lättsits för att se om hon hade lättare för avslappning där, för galoppen är fortf en mindre katastrof. Det blev lite bättre än det varit senaste passen iaf. :-)
 
Avslutade med travjogging lång och låg, och då kom jag på att jag glömt av innerskänkeln, så började använda den och vips rundade hon sig och formade sig fint i svängarna istället för att vingla på. Så den ska jag komma ihåg nästa gång. ;-) Det blir lite så för mig.. När jag kommit på en grej, så glömmer jag av det andra. Det tar ju ett tag innan man hittar kombon av allt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0