Long time no see

Slö jag är på att blogga. ;-) I förrgår så gick Bella en uteritt, och det gick väldigt bra! Vi red längs grusvägarna, och sedan upp i skogen. På vägen dit så red vi övergångar mellan skritt och trav i nedsittning, och hon var väldigt fin! Avspänd och trevlig takt i både skritt och trav. Och förhållningarna gick igenom väldigt bra.
 
Galopp upp i skogen, och den var okej. Fick henne till lite längre språng, men hon var fortf. spänd. Men som sagt ändå helt okej.
 
Sedan på hemvägen så fortsatte jag med lite galopp, och det var samma där. Helt okej. :-)
 

Igår så red jag dressyr i paddocken i stallet. Hade lagt upp två bomserier på 3 st bommar, längs medellinjen. Började skrittjobba utan bommar, och kolla så att förhållningarna sitter osv. Dom satt inte så bra, så vi fick traggla ett tag. Jag la in öppnor, och då blev det bättre. Började sedan jogga igång, med övergångar mellan skritt och trav. Superfina! Vi börjar hitta bra övergångar nu, och en bra skritt emellan.
 
Började sedan rida över bommarna men hon vart superspänd. Det blev bara orytmiskt och konstigt så jag struntade i bommarna tillslut. Hon var spänd till och från i övriga arbetet oxå.

Sedan galopperade jag lite, men det kändes inte så värst bra. Inte katastrof heller, men nästan. Jag fick henne inte mellan hand och skänkel, och så skulle jag önska med rundning.
 
Efter skrittpaus så körde vi igång med travjobb i nedsittning, och då red jag öppnor. Det gick bra! Hon har börjat bli bra på sidvärts nu. Men hon var ändå spänd bitvis när vi red på raka spår eller vanliga volter. Så jag provade skänkelvikning på volt, och jäklar så bra det gick! Hon gick direkt in i en skänkelvikning då jag bad om det, med bibehållen takt och form. Det har nog aldrig hänt. Så superduktig var hon där! Red bara ett halvt varv sedan fattade jag galopp, höger. Och ÄNTLIGEN. Hon var ridbar!! I galoppen. Det har hon inte varit på ett par veckor nu. Men nu hade jag henne mellan hand och skänkel, hon var rak, hon gick att påverka framåt och bakåt. Ja jättefin var hon!
 
Så efter det travade vi av lång och låg, och hittade en ganska bra takt. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0