Dressyr

Idag var det dags för lite dressyr, för att upprepa övningarna som jag fick rida för Ingela. :-) Det gick väldigt upp och ner idag, där både B och jag blev lite frustrerad ibland. Men det släppte, och jag fick in känslan och förstod vad jag behövde göra för att det skulle bli bättre osv. Så jag är väldigt nöjd.
 
Började i skritt på volt och gjorde halt för sätet, inte ta tyglarna bakåt. Så jobbade vi i båda varven ett tag tills hon lyssnade bra. Fick lägga in någon ryggning oxå. Sedan la vi oss på fyrkanten och red bakdelsvändningar i hörnen, eller tanke mot det iallafall. Sedan gick vi över till trav och försökte hitta en lugn och bra takt, lite saktare än där hon vill ligga. Och samtidigt vända i hörnen. Och mellan hörnen skulle vi hinna med avsaktning och igångsättning oxå. Så det blir att man får vara med hela tiden. Det behöver jag! Slut på meseriet nu.
 
Bella var fin! Sedan fick hon pausa, och efter det körde vi lite nedsittning i trav och fortsatte att söka en lugnare takt, och så hade jag 5 bommar på medellinjen som hon fick trava över oxå. Och hon var superfin där. Hon är klockren över bommar denhär tjejen.
 
Jag fick ställa henne mkt inåt idag, även på rakt spår, för att hon blev så väldigt förekommande annars. När jag började ställa, ja då svängde hon. Så hon blev rak och stel och vi fick ingen koll på det hela, förrän jag började rida henne ställd även på raka spåret. Då blev hon fin och vi hittade rätt igen.
 
Sedan körde vi galopp, en i varje varv. Gick superbra!! Det tog en stund innan jag hittade rätt där oxå, för hon blev förekommande. Så jag fick börja vända henne tidigare än när hon trodde, så att hon blev mer med. Och det blev hon. Riktigt fin!! Och inga problem att hålla en samlad galopp. Jag är nog helt inne på Ingelas spår nu att hon behöver lösgöring, inte styrka. För orkar, det gör hon. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0