Gårdagens lektion

Igår red jag dressyrlektion för första ggn på typ 2-3 månader. Jag red för Ingela, som jag brukar rida för varje sommar uppe hos Sändry. ;-) Hon är så himla bra! Jag ska verkligen försöka rida för henne några fler ggr per år iallafall.
 
Jag fick öva på att rida mer med kroppen och sätet, än med händerna. Och den typen av ridning är ju jag för, men ibland glömmer man av sig och slarvar, och t.ex använder tygeln vid avsaktning istället för att vara noggrann och använda sätet istället. (Vilket jag såklart använder oxå) Så det var en mkt bra påminnelse. :-) Det var en nyttig övning vi fick göra, det var lite övergångar, och vända framdelen i hörnen istället för att göra en vanlig hörnpassering. Och så red vi 1m innanför spåret för att få lite mer koll på delarna.
 
Bella var superfin! Lektionen gick verkligen över förväntan. Det gick att jobba ganska mkt galopp. Mkt mer än vad jag gjort för jag har mesat på och tänkt att hon är trött eller något. Men det gick super. Och skritten på slutet var bra, så jag tror hon behöver börja komma igång i kroppen igen. Ingela såg ingenting konstigt eller ojämnt i rörelserna, och hon trodde det handlade om att B behöver bli mer lösgjord. Så, ja. Bara att träna vidare. :-)
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Härligt att det gick så bra! :) Det är verkligen supernyttigt med träningar, känner själv att jag borde ta tag i det oftare så att någon "oberoende" kan se på det med nya ögon.

Svar: Ja det är helt galet vad nyttigt det är :-)
Josefine Fred

2016-08-29 @ 15:08:04
URL: http://www.sannajohansson.com
Postat av: Beatrice Hanssen

Ser jätte fint och trevligt ut när ni rider!! :D

Svar: Men åh tack snälla! :D
Josefine Fred

2016-08-30 @ 09:00:31
URL: http://beashastliv.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0