Lång dag på betet :-)

Idag for jag till hästarna vid 12-tiden, och kom hem 16.40. Utan vatten eller nånting att äta, höll på törsta ihjäl på slutet haha.
 
Först red jag Bellabus, hon fick skrittjobba idag. Klätterbacken x2. Hon skötte sig fint! Jag provade bettlöst träns på henne idag, ett sidepull som jag fått låna inför köp. Det var väldigt stort i storleken så jag funderar vad som blir bäst, köpa ett mindre i Cob, eller göra nya hål plus klippa av remmarna på dethär. Det lutar åt det sistnämnda, är rädd att Cob blir för kort i remmen framtill. Bella har trots allt ganska stort huvud ändå.
 
 
Näste man ut var Q. Han fick sig först en uteritt, där vi skrittjobbade mycket med bl.a tempoväxlingar. Han behöver mycket uppvärmning innan han är redo att arbeta, men han blev fin mot slutet. Sedan red vi till grannens travbana och där jobbade vi lite mer. Där fick han gå övergångar mellan skritt och trav, och han var väldigt duktig! Han var fin lilla grabben. :-) Sedan skrittpaus innan vi avslutade med galopp i båda varven. Där fick han rulla på, och fokus var att få drivning bakifrån och fram. Jag fick driva på ordentligt första varvet, men sen fattade han och då gick han av sig själv nästkommande galopper. Duktig kille!
 
 
Sedan hörde min brorsdotter av sig och ville rida, så då kom hon och provred Quantas. Hon har bara ridit Bella förut, men Bella är ingen bra kandidat för barnridning/hantering. Hon är liksom en liten biaaatch. ;-) Så Quantas passade väldigt bra, fast han är större än B. Men han är ju 100 ggr snällare som jag sa till min brorsdotter. Bella är oxå snäll givetvis, men med en massa humör och åsikter. Så vi gick en sväng på ca 30 min och det gick super.
 
Duktiga hästar. <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Beatrice Hanssen

skulle också vilja prova bettlöst på Morik, för att se hur han reagerar, han har jätte känslig mun, och det vill man självklart bevara! :-)

2016-08-04 @ 10:45:48
URL: http://beashastliv.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0