Travbanan

Idag har Bella fått gå ett lite ordentligare pass. Först skrittade vi ut ca 30 min, och mot slutet där så tog jag tyglarna och jobbade lite tempoväxlingar, halt och rygga. Det gick fint! Sedan kom vi till grannens travbana som var målet för dagen. Så där körde vi först igång med lite skrittarbete, och sedan gick vi över till travjobb i form av tempoväxlingar. Hon var väldigt fin! Började i vänster varv, och jag jobbade på där några varv utan paus, och begärde att hon skulle vara mellan hand och skänkel. Hon var som sagt riktigt fin!

Sen fick hon paus, och direkt då så tar hon tyglarna och dyker ner och beter sig som att hon är världens tröttaste. Efter pausen körde vi igång med samma fast i höger varv, och hon var lika fin där! Mycket trevlig tjej. Jag kan liksom rida i evigheter när hon är sådär fin.
 
Skrittpaus igen, och samma är, ner med huvudet i backen och går i sakta skritt som att hon är världens tröttaste. Men så fort hon ser ngt "kul" eller tror vi ska gå hem, ja då kommer den bra skritten som ett brev på posten. Så jag vet inte riktigt hur trött hon är egentligen. ;-)
 
Avslutade med galopp. Först vänster galopp, och hon var riktigt pigg och glad. Jag gjorde samma här att jag övade tempoväxlingar och försökte få henne att vila på steget lite mer, och hon blir ju fantastiskt fin när vi kommer till det läget att hon väntar lite. Efter det, skrittpaus igen.
 
Och slutligen höger galopp några varv. Och där var hon oxå fin, men lite hastigare än hon brukar i höger varv. Men ändå en fin kvalité på galoppen. :-)

Sedan skrittade vi hemöver, och då gick hon riktigt sakta. Som en riktig snigel. Men hon står ännu på betet och ser inte det som hem riktigt, hon ser hem som att rida mot stallet. Så, det är lite svårt att avgöra om hon blir "trött" för att hon känner av sin skada, elr om hon blir "trött" för att hon är lite lat och tycker det är lite halvtråkigt att jobba på en och samma bana ett helt pass, eller om hon blir "trött" för att hon helt enkelt är lite betestrött. Hon blir ju inte såhär efter ett pass ute liksom, även om vi jobbat aktivt. ;-) Vi jobbar vidare och känner efter helt enkelt. :-)
 
Efteråt så provade jag ut sidepullet igen och hade gjort nya hål på det, och det blev jättebra. Nu ska jag bara kapa dom överflödiga remmarna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0