Ordo Equester Venus

Idag for vi in till ridhuset och red lite ordentlig dressyr för att jag skulle få känna på sadeln ordentligt. Jag började i skritt med skänkelvikningar i sick-sack över hela ridhuset, Bella var rätt fin. Lite halvtrög att flytta i början men man får ju låta det ta lite tid att värma upp gamm-puppan som hon börjar bli. ;-) Joggade sedan igång en finfin tjej! Red igenom travdelen ur LB:2an, och sedan lite blandat med volter, arbetstrav, mellantrav, skänkelvikningar. I galoppen fick hon mest rulla på, men brassade på i någon mellangalopp emellanåt. Hon var väldigt fin där! Härlig power.
 
Sedan jobbade jag lite nedsittning, och då var hon ganska spänd och taggad. Men ändå fin. Inte helt lösgjord men ändå med på noterna, typ. Planen var öppna. Så jag såg till att vi kunde rida bra 10m volter innan jag gick in i öppna, och vi kom in i väldigt fina öppnor direkt! Bella var inte helt genomsläpplig, hon hängde lite i min hand osv. men hon utförde rörelsen jättebra. Jag har inte så stora förväntningar på henne med tanke på att hon faktiskt inte är speciellt genomriden nu då hon går i ridhus 1-2 ggr i veckan, och resten ute på stenhård is eller barmark. Hon var iaf fin i öppnorna, jag är helt klart nöjd även om det finns mer att önska. ;-)
 
Galopp jobbade jag på stor 20m volt, och minskade/ökade volten. Gjorde bara detta ett par ggr i varje varv, och hon var väldigt fin!! Detta jobb gjorde hon superbra.
 
Och speciellt i högern, hon klev verkligen in med höger bak, så jag tror Jossans behandling på henne gjorde susen. Och jag såg flera ggr i spegeln när jag galopperade på rakt spår att hon inte körde in bakdelen så där hemskt som hon gör ibland. DET gjorde min dag! :-D Det har känts hopplöst på den biten. Men nu gick det som sagt väldigt bra.
 
Sen travade vi av, och hon kunde sträcka ut steget direkt utan att trippa. Så det går framåt på många bitar nu. <3
 

Kommentarer
Postat av: Lovise

Hej! Jag är fortfarande supernöjd med min Lippa Azzario Alto, älskar att rida i den! Jag har en 17 tum och jag är 165cm lång, 59kg. Jag provred även i en 17.5 tum men kan inte direkt säga att det var så stor skillnad, min sadelutprovare ansåg att de kan kännas aningen små i storleken eftersom det är såpass stora knästöd, men som sagt, jag märkte ingen större skillnad.

2016-12-27 @ 22:36:20
URL: http://www.LoviseC.com
Postat av: Emily Stighall

Ja jag är fortfarande supernöjd med sadeln. Har en 17" och de som provat sitta i den tycker den är skön och ger ett bra stöd även om de varit mindre eller större än mig om baken :-)

2016-12-28 @ 01:00:52
URL: http://emilystighall.blogg.se/
Postat av: Elaine & Grizzly

Första gången jag hittat hit till din blogg. Coolt namn på din fina häst! :) Lycka till 20017!

2016-12-28 @ 14:19:12
URL: http://faldarello.com
Postat av: Beatrice Hanssen

Ni är alltid så fina på film, härligt ekipage!! :-)

Svar: Tack snälla :)
Josefine Fred

2017-01-01 @ 22:02:04
URL: http://beashastliv.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0