Dressyr i ridhuset

Red en väldigt fin Bella idag i ridhuset. Hon var inte alls lika stressad som hon var förra ggn, så jag antar att skrittjobbet då gjorde väldigt mycket nytta. Jag fortsatte i samma bana idag, och började med tempoväxlingar i skritt. Hon har inga problem att kräma på och gå i en fin ökad skritt, men när det ska kortas blir det protester. Och dom jobbar vi bort innan vi gör något annat. Hon ska gå och länga och korta utan protest. Och det gick tillslut. :-) Ryggade lite, red lite fram- och bakdelsvändningar. Inte många för dom funkade bra. Och så red jag skänkelvikning på volt och hon flyttade fint.
 
Joggade sedan igång, och hon var riktigt trevlig. Inte sådär tråkig och hängig i fram som hon varit, utan nu gick det att rida henne fram till handen. Hon var ju bra mer avspänd än senast så det kan ju bero på det oxå, att hon var mer mottaglig för mina hjälper nu. Jag varierade varv, red volter, skänkelvikning på volt, sen la jag in diagonala skänkelvikningar och dom gick jättebra! Kollade i spegeln direkt, och korrigerade. När jag börjar ta i tyglarna, det är då hennes huvve åker på snedden. Så jag korrigerade mig själv och provade mig fram, och vips hade jag en rak häst. Hon var jätteduktig. :-) Trevligt driv.
 
Där funderade jag på om jag skulle ge mig för dagen, då hon varit så fin. Men jag tänkte att vi kunde avsluta med lite galopp med ryggstretching, och så fick det bli istället.
 
Började i vänster varv, för jag kände idag att jag hade så dålig känsla i höger varv, och ville inleda med en bra galoppkänsla. Men hon vart jättetung fram, hon tyckte det blev lite jobbigt. Hon ville ju gå i ett friskare tempo, medans jag tänkte mer avslappning, stretcha, vara lugn. Så jag bara satt takten, och det tyckte ju hon var besvärligt så hon orkade inte riktigt ta i där. Men det gör ingenting.
 
Gick sedan över till höger varv, och ja jag hade som sagt svårt att få delarna på plats där idag. Men det var några moments där när jag red henne utifrån och in som jag fick bakdelen att spåra med framdelen. Och den känslan var ju härlig! Även här tyckte hon ju att det var jobbigt att behöva vara så lugn och bara lalla runt. Men när jag fått igenom henne hyffsat så lät jag henne galoppera med stora galoppsprång och mycket friskare tempo, som avslut. Hon verkade tycka det var skönt. :-) Näsan skulle kunna komma närmare backen, men hon har inte stretchat ut ryggen sådär på ett tag så det får vi jobba med.
 
Sen joggade vi av innan jag hoppade av och skrittade henne för hand.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0