Dressyr i ridhuset

Idag for jag och Bellson över till ridhuset. Försöker göra det en gång i veckan nu så hon vänjer in sig på underlaget. :-) Hon blir lite knepig varje gång vi tränat där nu, hon får som myror i alla benen och kan inte stå stilla förrän vi kommit hem till stallgången. Jätteknepigt, har aldrig sett henne göra så förut. Vet inte om det är att hon blir ansträngd?
 
Hon var iaf superfin! I början i skritten var hon lite gapig och grejjade och ville inte riktigt slappna av, utan kändes lite småstressad. Men vi skrittade tills allt var lugnt och avspänt. Skrittade mycket halter, och sedan la jag in framdelsvändningar tills dom vart bra. Sedan bakdelsvändningar. Efter det joggade vi igång lite.
 
Kände först av med någon volt i varje varv, och så typ ett varv runt fyrkanten i varje varv. Sedan gick jag direkt in på att jobba skänkelvikning på diagonalen. Och då rider jag mot speglarna så jag kan korrigera vad jag gör fel. Och ja, det gick helt okej. Jag är nöjd, vi gör vårat bästa. :-) Bella kämpade på.
 
Sedan fattade jag galopp och hon var superfin! Jobbade mycket idag med att ha henne på ytterhjälperna i höger varv, för annars biter hon tag i högertygeln. Men jag erbjöd inte det, utan red henne på ytterhjälperna, och formade med innerskänkeln. Gick bra tillslut. Men i galoppen var hon som sagt fin. :-) Låg och rund form.
 
Samma i vänster varv, sedan fick hon pausa. Det hade gått en halvtimme då, varav 15-20 min var skritt.
 
Sedan tänkte jag att vi skulle jobba lite öppnor i trav. Så jag la mig på en rektangel framför spegeln så jag red åt båda hållen mot spegeln och kunde se hur det såg ut. I vänster varv flöt det på rätt bra, där har hon inga större problem. Men höger, där slog hon med huvudet och hade det jobbigt att sätta in höger bak under sig. Men vi tragglade på lite, och tillslut gick det okej där. Så då tänkte jag trava av, och gav henne lång tygel, men hon saktade av till skritt direkt och ba åååh vad skönt... så jag hoppade av och skrittade av henne för hand. Hon var superduktig!

Och jag satt ner idag när vi red öppnorna, och jag fick ju kämpa ordentligt med magmusklerna. Men hon visste direkt vad det handlade om. Hon bjöd på en riktigt trevlig trav med härligt framåtbjudning, och jag kunde liksom koncentrera mig på mitt. Hon bara kämpade på, så duktig. :-)
 
 

Nu börjar det likna något! Det börjar kännas alltmer som förr, när vi var i trim. Och hon orkar mer för varje gång. Duktig tjej idag 💜

Ett foto publicerat av @minfux Feb 19, 2016 kl. 6:32 PST


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0