Dressyr på fin tjej

Idag for jag och Bellan över till ridhuset och red lite dressyr. Hon var fin! I början skrittjobbade vi en del, och där var hon inte speciellt fin först. Väldigt trutig, och slog med huvudet då jag bad om att hon skulle spänna av i överlinjen. Tragglade på ett tag och körde med att vänta ut, men tillslut fick jag hjälpa till och jucka fram rygg-svinget. Och det funkade direkt, hon svarade jättebra. Sen var det löst typ, då fattade hon vad jag sökte efter.
 
Joggade igång då med övergångar, jättefina sådana. Och trevlig trav. Idag var jag åter igen noga med att rida på yttertygeln och inte låta henne stödja sig på inner, för det betyder att hon inte behöver ta i så mycket.
 
Pga detta blev hon fort trött. Så hon fick skrittpausa medans jag klurade på dagens upplägg.
 
Valde travjobb, eftersom vi galopperar så mycket utomhus och på rundbanan osv, och där är traven oftast sämre så jag passar på att jobba trav i ridhuset.
 
Jag satt ner, typ andra ordentliga ridpasset. Gick asbra! Hon sprang först ganska mkt på rakt spår, när man vänder upp på medellinjen t.ex blir hon taggad och gasar på, men hon är ändå fin. Men jag var noga med att hon skulle ta båda skänklarna, och få sambandet bakifrån och fram, och hon vart asfin! Jag har helt klart hittat nya knappar. Denna tid hon varit skadad har jag ju hittat just denna ridning, där hon ska vänta och vara lugn innan något nytt sker, och ha med sig alla kroppsdelar. Men jag har ju inte kunnat testa den ordentligt med nedsittning osv. Men det händer grejjer!

Jag red skänkelvikningar (ovanligt va? ;)). Och red dom i nedsittning.  Det är bra att ha speglar att kika i för då kan jag göra om tills det blir rätt. Bella var duktig. :-) Och ju mer vi red desto mer lyhörd blev hon i transportsträckorna oxå. Annars blir hon lätt att hon tar egna initiativ, men nu var hon med mig. Superfin. Åh gud vilken härlig känsla detta är att vi börjar hitta formen igen. :-D
 
Sedan fattade jag galopp, och där var det väldigt basic, men ack så nyttigt arbete med att rida på yttertygeln. Hon bryter av självmant för att hon tycker att detta är så jobbigt, och jag har en häst som annars springer ifrån arbete. Men nu när hon inte kan det, när jag blir så stark i säte och sits, och hon inte har en hand att lägga sig i, ja då måste hon ta i, och då saktar hon av när det blir för jobbigt. Så vi red i båda varven på detta vis, och det gick super! Jag måste tvinga mig själv att lära mig detta så vi får ordning på högervarvet någon gång.
 
Sedan avtravning i lång och låg form. Superfin puppilur! Det börjar närma sig lektionsdags tror jag minsann.
 
 

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Fin bild på B :-)
Längtar tills jag kan ta med Morik till ridhus, ska bli spännande och se hur han reagerar! :-)

2016-02-25 @ 20:51:44
URL: http://beashastliv.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0