Styrketräning

Idag skulle vi ha åkt in till Färsta, men igår så hörde jag av mig till en tjej som fotat i vårat stall, och undrade när hon kunde. Och hon kunde idag, så vi bokade in 11. Men eftersom det regnat hela natten tänkte jag att det borde vara skare på snön så vi avbokade. Runt 11 så åkte jag  till stallet, och tog in B, kopplade släpet och lastade bilen för att åka till Färsta. Men kunde inte släppa tanken på fotograferingen. Så jag kollade underlaget, vilket var bra. Så vi bokade om tiden till 13. :-D Så det blev många bud hit och dit idag. Men det blev alltså fotografering.
 
Började skritta på hård/plan mark i typ 15-18 min, och skrittjobbade henne med lite halter bl.a. La in lite jogging, och hon var fin.

Sen begav vi oss till ängen, och där kände jag direkt att det var jäkligt tungjobbat. Så jag la oss på en stor volt, så att hon fick trampa i samma spår hela tiden. Joggade ett par varv, sen blev det galopp ett par varv. Sen fick hon skritta i de hårdare skoterspåren som paus, och sen galopperade vi ett par varv till. Efter det gick jag ut på plant underlag igen och skrittade på lång tygel i 10 min så hon fick pusta.
 
Sen gjorde vi om samma sak. Trav ett par varv, sen ett par varv i vardera galopp. Sen var hon bra färdig lillskruttan.. Trots alla skrittpauser. Men hon var hur fin som helst! Jobbade på skitbra i galoppen, verkligen. Så jag förstår att det tog på.
 
Sedan skrittade jag av henne för hand ca 15 min, och så stretchade vi alla benen.
 
Efter det skulle hon skos, huga.... Supertrött och ska måsta lyfta benen igen liksom. ;-) Medans jag skjutsade hem fotografen (Victoria) så började hovis att sko då jag blev lite sen.  Han sa att detta är första ggn hon inte håller på och rycker och grejjar, ja de tro fasen de.. hon orkade väl inte. ;-)

Nä men, jag tror att hon kanske har lite träningsvärk imorgon. Så jag ska fundera hur jag ska lägga upp morgondagen. Sen max 1 gång i veckan i djupsnön såhär, det tar ju på att rida i tungjobbat underlag. Men tyckte ändå jag la upp det bra med mycket skrittpauser på skoterspåren, och en längre skrittpaus på isen. Och så väldigt korta (mellan 5-10 min MAX) intervaller i snön.
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefin Nilsson

Åh vad fina bilder! :)

2016-02-08 @ 19:35:41
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Postat av: Petra

Superfina bilder!

2016-02-08 @ 22:31:02
Postat av: Erika Pettersson

Superfina bilder 😀

2016-02-09 @ 10:39:28
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0