Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass för Bellabus. Började på rundbanan med att skritta 2 varv, och sen tog jag tyglarna. Hade ingen direkt plan, men ganska snabbt bestämde jag mig för en massa massa skrittjobb. Red halter, och hon var inte alls med. Tillslut släppte hon till, och då började jag rida övergångar mellan skritt och trav. Superfina travfattningar, sämre avsaktningar.
 
Gick upp till planen och började skrittjobba henne. Konstaterade tidigt att vi inte hade någon vidare bra kommunikation idag, så jag började rida serpentiner och volt tillbaka osv. för att sysselsätta henne och att få henne att börja följa mina ben. MEN, jag kom på.. att fyfasen vad jag klämmer med benen! För ett tag sedan kom jag ju på att jag kanske borde börja använda benen, och det gav bra resultat, men nu måste jag istället börja tagga ner. Så detta pass gick mycket av fokuset på mig själv, att jag ska börja "viska" hjälperna istället för att skrika dom, som jag nu gör. Och det gav väldigt bra resultat, hon är ju väldigt känslig. Så nu ska jag lära mig att tona ner lite istället.
 
Jag red på volt, och när hon var fint i båda varven började jag rida skänkelvikning på volten. I början var det lite träligt, men det tog sig fort och jag hittade känslan i båda varven.
 
Joggade lite emellanåt, och hon var SUPERFIN!
 
Sen gick jag in på volten igen i skritt, elr jag red den som en fyrkant. Och så började jag flytta bakdelen i framdelsvändningar. Och i början tyckte hon det var besvärligt, men ju fler vi gjorde desto finare blev hon. Hon började bli lyhörd, tog halvhalterna, ja, hon kändes väldigt förberedd när vi skulle gå in i framdelsvändningen. Likadant i höger varv, och där var hon ännu enklare (trodde att det skulle vara tvärtom) att få runt. Superfin!!

I början av passet var hon nå otroligt bitig i högersidan, men detta skrittjobb lossade verkligen bra. Jag fattar inte varför jag inte är såhär noggrann oftare?! Det behövs verkligen och det är så himla nyttigt. Jag är nog rädd för att göra fel, elr så är jag lat och typ inte orkar för att hon är ju väldigt besvärlig i skritt till en början. Men nä, nu ska det bli ändring.
 
Jag provade en galopp i varje varv på slutet, och JÖSSES vad fin hon var! Började i högern, och den var skitfin verkligen. Och hon galopperade i en väldigt rund, låg form och bar sig själv. Kanonfin verkligen. Och när jag saktade av hittade hon fort en bra trav. Fantastiskt! :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelyn

Fin häst=)

Svar: Tack!
Josefine Fred

2016-01-25 @ 21:14:25
URL: http://wwwevelynwinroth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0