Vila + massage

Idag blev det inte riktigt som planerat. Jag "råkade" sova till 10.40, och låg kvar i sängen till 11.15, efter att ha bestämt mig för att inte rida. Jag sover vanligtvis till 8-9 så jag tror jag behövde sova ur mig lite.
 
MassörJossan kom vid 13.30, och vi började med att kika på henne i rörelse. Det gör vi vantligtvis inte eftersom hon känner B så väl, men nu efter skadan ville hon såklart kolla på henne. Och ja, hon har en kraftig rörelsestörning v.bak, och blir även påverkad h.bak. Hon sätter ju i fötterna bra i marken så därför känns hon ju kalasfräsch, men det är innan själva isättandet, alltså hur hon rör benet, som felar. Vilket inte är konstigt med tanke på hur länge hon haft skadan.
 
Idag fick jag lära mig massor av nytt. Jossan har gått en ny utbildning och hade därför en del nya grejer att använda på B. Dock så fick jag göra en hel del själv, eftersom B är så speciell och gärna blir väldigt arg på andra människor som ska peta och ta på henne. Men det är ju bara lärorikt att jag får göra övningarna och hon säger hur jag ska göra.
 
Så nu har jag övningar jag ska göra varje dag för att få Bella att använda sitt v.bak normalt igen. Jag har, genom att massera den högra sidan, tagit bort det sekundära. Nu ska jag få jobba med vänstra sidan för att ta bort det preliminära. Hon sa även att om jag inte haft mina kunskaper och kunnat hålla efter så hade jag haft en häst som var helt skev idag, det såg alltså bättre ut än det hade kunnat göra. Så det var ju skönt.
 
De övningar jag ska göra är:

* Massera två muskelbristningar på h. sida
* Testa bäcken-funktionen genom att trycka på 3 punkter, på varje sida om korset. Dom punkterna ska göra att hästen svankar, vrider åt sidan, och krummar. Funkar inte någon punkt, så ska jag behandla genom att behålla trycket på den motsatta sidans punkt. Detta fick jag göra, och WOW vilken skillnad. På 30 sekunders behandling. Helt sjukt!
* "Svanka" och trycka. Det fanns två punkter på bukmuskulaturen (som gick upp på virveln) som jag behövde trycka på medans B svankar för att få det att lossa.
* Trycka in de två sista revbenen
* "Pressa" bogen. Här var ytterligare en grej jag blev sjukt imponerad av. Hon är ju lite svampig kring manken nu, lite uppdragen liksom. Och då har jag själv använt en övning som jag fått lära mig tidigare, men det har inte lossnat liksom. Nu fick jag lära mig en ny variant, och det hände hur mycket som helst när man använde dethär trycket med handflatorna, nedanför manken. Supercoolt!
 
Ja, vikten av att ha rätt hjälp är verkligen ENORM! Tänk om jag inte haft dessa kunskaper och tänk om jag skitit i att ta hjälp? Hon hade ju gått sönder på nolltid... Detta är verkligen guld värt. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0