Dressyr/reparera

Idag red jag till paddocken för lite dressyr. Jag var lite nervös eftersom det är typ nu det gäller, denna vecka. Jag gick in och nollade mitt huvud och bestämde mig för att strunta i alla krav som jag haft senaste tiden, och jag bestämde mig för att endast rida utefter vad B ville.
 
Så jag började i skritt, med kantiga serpentinbågar och så la jag in halter däremellan. Hon var lång och rak i kroppen, men jag red på enligt planen med lite vändande ytterhjälper och smått letande innertygel. När hon började mjukna la jag in skänkelvikningar på halva diagonalerna, och så tillbaka åt andra hållet. Det kändes bra faktiskt. När hon var redo joggade jag igång henne på samma sätt med skänkelvikning, och med fokus att bibehålla avslappning och gung. Hon hade väldigt fint gung i kroppen och därav en väldigt bra takt i traven.
 
Den gungiga traven har vi inte hittat till på länge. Den har liksom funkat lite snabbt i början av passen, men sen försvunnit. Men nu hade vi alltså gunget kvar hela passet.
 
Jag la sen in galopp i först vänster varv, med fortsatt fokus på avslappning och gung. Och hon var fin! Jag provade la in någon volt med lite innerskänkel, och hon svarade fint. Jag red med väldigt slappa tyglar typ hela passet, och hon bar sig själv så bra.
 
Sedan höger galopp, och den bröt hon av i några ggr, men hon har definitivt fått förbättrat utgångsläge i den galoppen. Den är av bättre kvalité nu, större kliv. Hon var fin här oxå! Även fast hon vart spänd och körde upp huvudet pga en mopedåkare, så kändes inte galoppen dålig för det.
 
Sedan när jag bröt av till trav hittade vi enkelt den gungiga traven igen, utan stress elr ngt.
 
Så, känslan efter detta pass? Reparera! Ja. Min häst behöver reparation, ingen veterinär. Så känns det nu. Ringde och rådgjorde med massören och hon sa go for it. Så denna vecka ut kör jag lite reparera-tänk, sen i början av nästa vecka provar jag att plocka upp henne lite och se vad som händer. Helgen som kommer därpå så har jag dressyrkurs för Ingela som jag kommer att åka på om allt går som det ska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0