Dressyrtävling

Idag var det dags för dressyrtävling igen. Klockan ringde 05.00, men drog mig till 05.15 så det blev lite förskjutet med min tidsplan. Men iväg kom vi i rättan tid iallafall, hämtade upp mamman och for iväg mot Kramfors.

Jag vart riktigt nervös när vi började närma oss. Jag blir det när klubben inte är "som hemma". Alltså, inga hemmakiepage, inga ekipage jag känner osv. När jag kommer som en utböling haha. Då blir jag nervös. Så jag skakade och hackade tänder, haha. Jösses. Men det försvinner när jag hoppar upp, så även idag.

Jag red ganska mkt i skritt på framridningen. Drev framåt för att väcka bakbenen, la in halter och skänkelvikning på volt. De går allt bättre med skänkelvikningarna nu, hon svarar direkt. Ända sen det passet när jag var lite sträng med henne. Hon är så ambitiös och duktig. Om jag gör rätt gör hon det. Under framskrittningen kom jag även på en sak, varför hon känts så kantig och stel. Hon tar inte innerskänkeln. Jag har tappat innerskänkeln igen. Nu har det varit fokus på ytter ett tag, så nu har jag tappat inner. Så jag jobbade innerskänkel idag på framridningen. Forma forma forma. Och öppnor i alla gångarter. Det gick väldigt bra! Hon var fin. Men lite spänd och munnig.

Galopperade fram och fick då rida lite tempoväxlingar för att få igång henne. Även att påminna mig själv tusen gånger att sitta på RÖVEN. Allt blir så mycket bättre om jag gungar med. Högergaloppen vart kanonbra, helt otroligt. Jag red öppnor på långsidorna med lite tempo i, och samlade henne på kortsidorna. Fin var hon! HIttade en bra känsla efter lite arbete. Vad enkelt det blev när innerskänkeln hittade hem liksom. Och när röven hittar ner i sadeln. Annars kommer dedär spända, och även fyrtakten. Men sätter jag mig på röva så händer det grejer.

Väl inne på banan var hon jättefin! Hon kändes mycket mer avspänd och väntande än hon varit på tävling förr. Nästan så jag skulle ha väckt henne lite mer i traven. Men jag är verkligen hur nöjd som helst, det gick väldigt bra.

Vi red för en ny domare, och hon tyckte lika. 66,33% landade vi på, och klämde in oss på en tredje plats. Det höll hela vägen av totalt 26 ekipage. Jag kunde inte bli mer stolt!! :-D
 

Kommentarer
Postat av: Helena

Grattis:)

Svar: Tack!
Josefine Fred

2016-06-11 @ 16:18:45
Postat av: Petra

Grattis!:)

2016-06-11 @ 23:47:34
Postat av: Maja

Hej! Vilken fin ritt!
Jag har plöjt hela din blogg (nästan) och vill bara säga att jag är otroligt imponerad, vilket jobb ni har gjort! Och att du hade ridit så lite innan du köpte henne, du måste ha en grym kombination av självdiciplin, ödmjukhet och talang!

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver, även om jag har ett "välstammat" SWB som gått LB på 67% innan jag köpte honom. Han är den i särklass svåraste häst jag suttit på, och då tycker jag ändå att jag rider hyfsat, hade ridit 12 år innan jag skaffade egen häst.

Han är väldigt känslig och totalt oförlåtande, och det är först nu efter 1,5 år som jag kan ha en avslappnad form i alla gångarter, ibland till och med i en övergång. Många gånger har jag känt mig värdelös. Din blogg visar dock att det går, det sitter bara i skickligheten - jag måste bli bättre, inget konsigt med det.

Nu till en fråga. Hur är B i hanteringen? Min valack är nämligen väldigt känslig även här, och blir som en fiolsträng om nåt blir "fel" för honom.

Överväger även att lägga pengar på ett micklemträns, hoppas att det får samma effekt som på din B. Rider du nån gång med clipsen?

Vilka tränare rider du för`?

Tack// Maja

Svar: Hej Maja! Tack snälla. :-) Jag är väldigt nöjd med ritten själv oxå. :-D
Ja dom här lite svårare hästarna är ju en himla nöt att knäcka ibland. Eller, vi är nötter som måste knäckas. Hästarna gör ju bara vad vi säger åt dom att göra, men det har ju du förstått, så då är du på god väg. Som du själv skrivit så är självdisciplinet, ödmjukheten och viljan det viktigaste. Jag har allt detta för att jag vill. För att jag tycker att det är kul. Jag vill utvecklas med min häst, tillsammans med henne. I sig som ryttare har jag inget behov av att bli "bäst". Jag vill bara bli bättre med min häst Bellie. Det är henne jag ser, och det är hon som gör att jag har min motivation.

Bella är nästintill helt okomplicerad i hanteringen. Hon kan stå och "sova" och verka superlugn på gången, men jag vet att när jag sätter mig upp så tänder hon till och blir helt annan. ;-) Ibland är hon spänd osv. men det beror på yttre faktorer (höga ljud utomhus, storm, osv). Hon litar ju helt och hållet på mig. Men är det så att hon ska vaccineras, masseras osv. kan vi få problem, då hon är ganska före i händelserna. Hon tror att ngt ska göra ont elr bli obehagligt, så folk kan inte peta på henne utan att hon går bananas. Och då kan hon resa sig och greja, men detta är absolut inget som hör hemma i vardagen. Så nej, hon är väldigt okomplicerad i hanteringen.

Jag gillar ju Micklemtränset skarpt och ser fler och fler hästar som har det på sig, så det är allt fler som hajat tjusningen med det. Bella har sin mun för långt ner så clipsen räcker inte ner till hennes bett tyvärr. Har fått göra egna bettremmar pga detta då dom som hörde till var för korta.

Jag rider för Birgitta Lindstrand. Ridskolechef på Sundsvalls fältrittklubb. :-)

MVH Jossan
Josefine Fred

2016-06-12 @ 01:22:26
Postat av: Louise

Grattis! Jättefin ritt!! ☺️

Svar: Tack snälla :D
Josefine Fred

2016-06-12 @ 05:47:45
URL: http://nouwn.com/grenas
Postat av: P

Såg dig på tävlingen du har gjort ett otroligt fint jobb med din häst. En av de finaste travarna jag sett :)

Svar: Tack snälla!! :)
Josefine Fred

2016-06-13 @ 08:26:06
Postat av: Ellen - tävlingsryttare

Vilken mjuk fin ridning! Grattis! Och vilken fräsig kavaj ;)

Svar: Tack så mycket! :-D Ja visst är den frän :-D
Josefine Fred

2016-06-13 @ 16:39:44
URL: http://ellenshorselife.blogg.se/
Postat av: Sara

Ni är så fina att se på! Så mjukt och följsamt. En fröjd för ögat :)

Svar: Tack snälla!
Josefine Fred

2016-06-25 @ 11:54:57
URL: http://countrypride.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0