Uteritt på Bellabus

Idag blev det som planerat en uteritt igen, med fokus på förhållningar. Jag red bort över mot grusvägarna idag, och där höll vi till. Skrittade en bra bit först, och sedan började vi med att stämma av skritten. Hon var lite trutig och tyckte jag var dryg som bad om förhållningar. Kortade tyglarna en del och det blev genast bättre. Sedan körde vi igång i trav, och hon hade riktigt riktigt trevlig trav. En såndär trav man aldrig vill sluta rida i, man bara svävar fram och sitter med ett stort leende.
 
Red tempoväxlingar varvat med övergångar. Det berodde lite på B. När hon blir lite tittig och spänd på vissa ställen är det bättre med övergångar, och när hon kan slappna av mer och koncentrera sig så är det bättre med tempoväxlingar. För då kan hon stärka sig i det jobbet. Hon var superfin!

På hemvägen planerade jag för galoppjobb i form av skritt/galoppövergångar. Och det gick oxå bra. I början vart hon taggad och hade svårt för att slappna av, men jag satt bara lugnt och fortsatte ta förhållningar med sätet. Och så ny fattning när det var läge för det. Hon blev bara bättre och bättre, och tillslut tog hon riktigt fina fattningar, och behöll en rund, låg form i galoppen, och lyckades sakta av till skritt ifrån båda galopperna. Duktig tjej! Högergaloppen vart faktiskt riktigt fin och påverkbar på slutet, och DET mina vänner, är inte ofta det händer på en uteritt där jag inte har volter att tillgå. Så det kändes riktigt bra.
 
Avslutade med lite jogg på hemvägen, men hon blev lite spänd och hastig, men ändå helt okej. Skrittade sedan sista 20 min hem.
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelina

Hej!
Jag har följt dig till och från (när jag haft häst:p) jättelänge nu och jag tycker att du har gjort ett så himla bra jobb med B. Ni har verkligen utvecklats som team:D!

Jag har precis börjat rida en f.d travare på 14 år. Han har dock bara gått tre lopp och sedan varit ridhäst. Han är jättesnäll och från marken lyssnar han på minsta lilla. Vi har gjort mycket ledarskapsövningar osv. När jag skrittar honom är han superduktig, men så fort vi ska trava så sticker han. Han blir helt okontrollerbar. Både ute och i ridhus. Hur ska jag träna bort detta? Jag vill liksom inte att trav ska vara kopplat till fullt sken liksom:/

Svar: Hej! :-) Tack snälla, kul att du följt oss så länge. Ja vi är ett team lilla Bella och jag. :-D
Hur mycket är han utbildad eftersom han gått som ridhäst ett tag? Är det något nytt han börjat med, att dra iväg i traven? För om han funkat som ridhäst ett tag, men nu börjat dra iväg så kan man fundera om ngt är fel.

Annars så brukar jag, när jag rider en taggad häst, se till att jag har hästen med mig i skritten först. Dvs att jag ska kunna rida volter, serpentiner, göra halt osv. och den ska svara bra innan jag provar trav. Drar hästen iväg då så är det trav endast ett par steg som gäller och sedan skritt igen. Och sedan jobba så, med övergångar, tills hästen förstår att den inte ska springa iväg.

En mjuk hand och ridning bakifrån är viktigt, så att hästen inte får chansen att lägga sig i din hand och springa iväg.

Ta gärna hjälp av tränare, det är det bästa. Som ser er in action och ser vad egentliga problemet är. Ofta är det vi ryttare som är problemet, hästarna gör bara det vi talar om för dom att göra.

Lycka till! :)
Josefine Fred

2016-06-13 @ 22:35:42
URL: http://fightere.blogg.se/
Postat av: Evelina

Hej:) Tack för svar! Det är nytt säger ägaren, men jag vet att tidigare personer som ridit har låtit honom springa allt kan han (-.-!!!) så antar att han tror det är så han ska göra.

tack för tipsen:D

Ska fortsätta följa din blogg :) Jättebra blogg med fina bilder:)

2016-06-16 @ 08:52:19
URL: http://fightere.blogg.se/
Postat av: Beatrice Hanssen

Vad är det för träns du har på bilderna? :-)

Svar: Ps Of Swedens High Jump 😊
Josefine Fred

2016-06-22 @ 12:02:38
URL: http://beashastliv.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0