Uteritt

Idag blev det en uteritt på Bellabus. Jag hade tänkt att inte tänka så mkt, men så började jag tänka, och så valde jag att fokusera på takten idag. En bra takt i skritt innan trav, och en bra takt i trav innan galopp osv. Och blir hon i obalans går vi tillbaka ett steg. Men, jag kände ganska direkt att det inte skulle funka idag. Hon var för spänd. Så efter lite tragglande i skritt- och travövergångar så bestämde jag mig för att galoppera istället. Jag valde galoppfattningar från skritt, och avsaktning till skritt. Alltså skritt- och galoppövergångar.
 
Det gick helt okej. Och tänker man på hur hon varit förut så är detta ett enormt kliv framåt. :-) Hon blir inte stressad överhuvudtaget. Eftersom hon var spänd idag så hade hon därmed inte så bra kraft bakifrån och fram, så istället för att rida framåt i galoppen så hade jag fokus på avspänning och rundhet. Och det gick väldigt bra! Ställde lite inåt/utåt och hon köpte läget direkt. Lite undertempo, lite kantigt. Men avspänt och rundt. Så då får man vara nöjd liksom. ;-)
 
Så småningom kunde vi trava på ett bra sätt idag oxå, efter galoppjobbet. Där hade hon bra sug bakifrån och fram, och gick att påverka. När hon är i det läget så får hon mer än gärna gå på framåt och trava på ordentligt, så länge det är balanserat liksom. :-)

Så, man får väl säga att detta var ett bra pass med tanke på häst och ryttares dagsform. Jag är så grymt trött nu för tiden. Hela tiden. Varje dag. Jag orkar knappt sitta bra på hästen liksom, får påminna mig konstant om att om inte jag sitter bra så kan jag inte kräva det jag kräver av B heller. Jag får hoppas det vänder snart.
 
Imorgon blir det dressyr. Planen är att rida igenom LB:2an, men det kan ju ändras med tidens gång. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0