Dressyrträning FILMER

Denna vecka har schemat ändrats ganska mycket redan. Jag skulle rida lektion för G på torsdag, men igår fick jag en förfrågan om att rida för Marc på fredag, och då tyckte inte jag att det passade bra att rida torsdagen oxå. Så jag bytte till idag. Vi har alltså ridit för Gittan idag, och det gick super!
Började själv i skritt, och kände att det var ganska stretigt idag. Så jag la in skänkelvikning på volt, där jag fick traggla på lite tills hon faktiskt tog hjälpen och flyttade sig. Då började hon släppa lite. :-) Sen kom Gittan, och då jobbade vi framdelsvändningar, och jag upplevde fortf. att hon liksom blev stum och stretig, men så småningom kom hon loss. Och jag såklart. Man blir lätt fast i handen när hästen börjar greja.
 
Joggade sedan igång, försökte hitta formningen. Elr den hittar vi ju, äntligen, men det är ju ett evigt tragglande. Rätt vad det är slappnar jag av och då försvinner aktiviteten, så då är det bara att börja rida in bakbenen igen. Och så håller vi på. Det kändes iaf bra.
 
Sedan började vi jobba öppnor på långsidorna, och det gick helt okej. Hon var lite småsur idag Bella, kanske pga pälsen? Jag vet inte. Men hon var lite svår idag med tanke på att hon var spänd samtidigt som hon var ridbar, men ibland surade hon ihop osv. Det var en liten vågskål detdär.
 
Galoppen var TOPPEN! Riktigt fin kvalité. Och idag fortsatte vi att tänja lite, så hon fick gå på större på långsidorna, och korta sig på kortsidorna. Och gud så bra det gick idag, mkt bättre än sist. Hon faller inte isär lika mkt. Men upptagningarna behöver vi jobba massor på då hon blir lite stum.
 
Efter det fick det vara, hon fick skrittas av för hand och vi nöjde oss. :-) Så himla duktig tjej! Jag hade även mamma med mig idag som filmade och hjälpte till. Så snäll hon är. <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Roligt med filmer! Var länge sen!
Hon ser toppenfin ut :)

Svar: Tack så mycket 😘
Josefine Fred

2016-03-15 @ 21:21:21
Postat av: Ylva

Hej!
Kom in här när jag googlade på Tekna-sadlarna. Såg att du hade haft en och var nöjd med den :) Hade en S-line tidigare och gillade den mycket, men det var lite för rak, hur är A-linen i bommen? Har inte fått fram något riktigt. Är det väldigt takformad eller passar den även lite "plattare" ryggar?
/Mvh Ylva

Svar: Hej! A-line skiljer sig ganska mkt från S-line. A-line är mer svängd i bommen, och bossorna är ganska mycket takformade. Den passar därför inte superbra på en platt rygg då anläggningsytan då blir mindre i och med att sadeln typ bara ligger an i kanterna.

mvh Josefine
Josefine Fred

2016-03-16 @ 20:36:35
URL: http://nouw.com/ylvasponnyer
Postat av: Ylva

Äschdå. Hade hoppats att den inte skulle vara allt för takformad. Tack för svar iaf :)

2016-03-16 @ 21:06:28
URL: http://nouw.com/ylvasponnyer
Postat av: Bearice

Roligt med videor, ser väldigt avslappnat och harmoniskt ut! :-) Längtar tills Morik blir bra igen så man kan komma igång med ridningen! :-)

Svar: Tack så mkt 😀
Josefine Fred

2016-03-17 @ 19:54:48
URL: http://beashastliv.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0