Lektion för första ggn på ett halvår!

Ja som rubriken lyder, idag har jag och Bellan tränat för tränare för första ggn på 6 mån. Herregud. Vad tiden gått.. Men roligt var det! Känns skitkul att komma igång igen. Äntligen. Det var bästa Gittan vi red för.
 
Jag började skritta fram, och känna på henne lite. Samma sak som vanligt, hon stretar i början. Sen kom Gittan, och då berättade jag lite osv, och så började vi direkt. Gittan körde in oss på en övning direkt och helt plötsligt slutade allt stretande från Bs sida. Jag måste rida alla delar på plats, som jag tkr att jag gjort. Men jag har ju mesridit (mina egna ord). Gittan kräver mycket mer än så. ;-)
 
Sen jobbade vi i trav, först på stora volten för att få koll på alla delar. Få in hur jag ska rida henne i de båda varven. Jag har ridit med FÖR mycket yttertygel. Tänkt rätt, men bromsat för mkt i handen. Så nu ska jag lösa den biten med bara ytterskänkeln. Sen när allt flöt på så gick vi in och red öppnor på långsidorna, och det gick fasen asbra när jag koncentrerade mig. I början fesred jag, men sen skärpte jag till mig och det gick som sagt kanon. Jag brukar alltid behöva lägga volt i hörnet innan vi rider in i öppnan, men nu kunde jag skita i volterna och rida direkt in i öppnan och B var med mig. Superkul!
 
Sen galopperade vi på volt, och det var lite skönare för mig för jag behöver inte rida skiten ur mig då haha. Hon är ju så vansinnigt fin i vänster galopp. Det gick riktigt bra! Fick rida mindre volter i volten, och öva på att inte använda yttertygeln, utan ytterskänkeln, och tänka rund och framåt.
 
Gick sedan över till höger galopp, och gud vilken bra kvalité vi fick fram där. Jag har ju övat på det väldigt mkt, att rida henne för ytter, och det märktes verkligen att hon stärkts av det jobbet. Det kändes nästan lika bra som att rida i vänster varv. Förutom att hon blev stark, och jag hade mer i handen. Men helt naturligt eftersom det krävdes väldigt mycket av henne att utföra detdär jobbet.
 
Riktigt fin var hon! Och alla tre var nöjda. ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0