Uteritt kondition/klättring

Idag tog jag och Bella oss en riktigt härlig uteritt! Märkte redan i stallet att hon var på G. Hon vandrade fram, jag backade henne, hon vandrade, jag backade. Så höll vi på. Och hon står annars helt stilla.. Så hon har ju helt klart vårkänslor. ;-) Vart lite nojig över hur det skulle gå att rida ut på henne, sist var hon ju en trafikfara..
 
Det gick iaf superbra! Istället för att tänka vänta, och steg för steg, så tänkte jag idag FRAMÅT. För hon var så himla rädd idag, så hon gick och avvaktade. Så jag red FRAMÅT, och då blev hon superfin! Red övergångar mellan skritt och trav, och när hon började mjukna och bli trevlig så la jag in tempoväxlingar.
 
Därefter fick hon skritta i 10-15cm tösnö en bit, och sen skulle vi klättra i galoppbacken. Jag trodde den var plogad, men iofs så har det snöat inatt så dom hade inte hunnit det förstås. Så hon fick skritta hela backen upp, då det var nog så jobbigt.
 
 Sen hade jag planerat galopp på hemvägen, men det var inte läge. Hon vart lite upptrissad där av lite ljud från bl.a en traktor osv. Så fokus på att gå framåt, i skritt. Sedan när det var läge fick hon jogga en bit, och hon var superfin då verkligen. :-) Sen skritt sista biten hem.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0