Dressyrjogg

Idag blev det då ett dressyrpass med fokus på lösgörande, hemma på planen. Började med att skritta henne ställd på rakt spår, och så la jag in förhållningar i skrittarbetet. Hon blev väldigt fin när förhållningarna gick igenom, och när jag kom ihåg ytterskänkeln. Den fick jag fortsätta jobba massor med idag. Jag som hade hittat ett sånt bra sätt att rida henne på, och så måste jag ändra på mig nu. Men antar att det kommer bli till det bättre sen, att detta bara är en pusselbit som ska på plats.
 
Red sedan skänkelvikningar i skritt. Och undan vänster skänkel går det riktigt bra, men höger, inte så bra. Hon blir väldigt stram i hela kroppen och det känns som hon inte kan utföra rörelsen nästan.
 
Joggade igång, och red skänkelvikningarna i trav, och det var samma känsla där. Bra undan vänster, sämre undan höger. Jag la tvärare skänkelvikningar undan vänster, medans jag red henne väldigt rakt undan höger skänkel. Så fick vi göra det bästa av situationen.
 
Efter skrittpaus hade jag planerat lite galopparbete, i form av momenten i nya LB:2an där man galopperar in på diagonalen, bryter av och fattar ny galopp. Men först ville jag känna på galopperna på volt och längs fyrkanten. Började i vänster varv, och det kändes lite kantigt, och lite tungt fram. Men jag bara fortsatte rida. Hon var rund och hon var lugn, så jag lät henne vara på det sättet. Lite tung fram och lite kantig. Samma i höger.
 
Sedan började jag med övergångarna på diagonalerna. Detta arbete gick verkligen över förväntan! Hon var väldigt duktig. Hon blev lite sur och tappade lite bjudning, men hon brassade inte iväg, utan hon travade helt okej och tog fattningarna då jag bad om det. Så, väldigt duktig tjej. Sen får vi fila på resten. Inte heller taggade hon igång när vi red upp på diagonalen, STORT framsteg. Hon fortsatte galoppera bra och väntade på mig. Av detta jobb blev galoppen av bättre kvalité.
 
På slutet joggade jag av henne lång och låg. Sedan avslutade vi där. Imorgon blir det en sväng i skogen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0