Dressyrlektion

Idag var det dags för dressyrlektion igen, och nu har det gått en vecka sen hon vaccinerades så idag körde vi som vanligt. :-) Det kändes så bra! Jag har blivit så aktiv och med, och det gör ju att B oxå blir det. Det är så roligt att rida just nu för det går bara framåt.
 
I början började jag med skritt, lite serpentiner, uppridning på medellinjen osv. Red henne ställd på rakt spår, hon kommer loss bra då. När G kom så började jag jogga igång och red samma vägar, och hon var som sagt fin. Jag rider i varje steg och det innebär ju att hon går i balans hela tiden, och när hon faller, ja då lägger jag en volt eller nyttjar ett hörn till att ta igenom henne igen, och så är hon back on track igen. Tillslut kommer detta bli lättare och lättare, för nu får jag jobba benen av mig haha.
 
Sedan började vi rida öppnor, och det gick superbra. Började i vänster varv för att inte göra henne upprörd genom att börja med höger som är svårast. När vi gick över till höger varv fick vi lite protester, så vi fick smyga fram öppnan. Sen måste jag verkligen lyckas att leda utåt/framåt med innerhanden i höger varv, för det blir lätt lite bakåt, även om jag aktivt påminner mig själv om att leda utåt. Jag måste kämpa ytterligare, för hon blir så hindrad minsta lilla jag börjar ta den tygeln bakåt. Tillslut fick vi till bra öppnor.
 
Sedan skrittjobbade vi slutor, och det tog lite tid innan vi fick koll på dom. Men tillslut så. :-) Sedan började vi galoppjobbet, och då började vi i vänster varv, och hon var så fin. Jösses. Jag verkligen red, och hon blir så vansinnigt fin då. Självbärig, mjuk som smör i munnen och sidorna osv. Bara jag använder mina ben och formar henne. Superfin. Fick göra avsaktning till skritt, och eftersom jag koncentrerade mig så gick det galant. Häftigt! Sedan ny fattning, och sen avsaktning till trav. Där blev det springigt så jag fick rida in i öppna. Bytte sedan varv till höger och fattade ny galopp ur öppna.
 
Superfin högergalopp, alltså shit. Den börjar kännas lika bra som vänstern, och jag börjar äntligen känna att jag kan RIDA den. Har annars mkt lättare för vänster varv, och ja, det har jag fortfarande, men jag är ngt på spåren.  Fick rida mkt med ytterskänkeln här för att få vänsterbogen på plats, och fortsätta tänka framåt/utåt med innertygeln för att hjälpa till att leda in framdelen. Men alltså, hur fin som helst. Och när jag gjorde avsaktningarna här blev dom riktigt bra, så detta ska vi jobba vidare med.
 
Vi gav oss här eftersom det gick så bra. <3

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0