Dressyrlektion

Imorse var det dags för dressyrlektion. :-) I början i skritten kändes B ganska lugn och harmonisk. Bra mkt bättre sinnesstämning än senaste dressyrpasset. När vi började jogga igång kändes hon dock ganska obalanserad, hon tog stora kliv, men hade liksom ingen balans. Så vi kom fram till att vi behövde stretcha yttersidan. Jag har lite glömt av ytterhjälperna då jag fokuserat så mycket på innerhjälperna, vändande innertygel och formande innerskänkel. Så idag fick jag rida med mycket ytterhjälper, och tänka att hon ska runt och fram med sin yttersida. Det blev mycket bättre då, hon kom i balans igen. Så det var ett bra jobb.
 
Sedan fick vi rida öppnor på långsidan (som vanligt ;)) för att peta in hennes innerbak, och samtidigt få henne att kliva på framåt. Det är en väldigt bra övning för henne, hon blir lösgjord och med mig. Hon var fin. Men det kändes som hon bytt bra sida?! Det var enklare i höger varv, för i vänster blev hon grinig och surade ihop, som hon gjort i höger varv. Så det var intressant.

Idag hittade jag en ny känsla där jag hade henne helt mellan ytter- och innerskänkel, verkligen mellan hjälperna. Och som Gittan beskrev det, minsta lilla man rubbar balansen genom att ta för mkt här eller där, så faller det. Och det var så tydligt. Jag fick koncentrera mig till max.
 
Sedan galopperade vi lite, och först var hon kantig i båda galopperna. Lugn, avspänd och trevlig, men lite kantig alltså fyrtaktnig. Så jag fick rida henne lite rundare, och komma ihåg min ytterskänkel. Hon blev jättefin verkligen! Och så fick vi rida övergångar till trav några ggr, och jösses, det gick så bra! Speciellt i höger varv. Hon brassade inte iväg. Bara en gång, men då krävdes bara lite vända framdelen innanför spåret så kom hon tillbaka.

Så efter det avslutade vi. <3 Kul att ni gillade bilderna jag la upp igår. Dom är helt fantastiska. :-D
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelia

Funkar såna huvor bra och visste är det en sån man brukar ha på travhästar? Min häst är väldigt känslig mot ljud så vill hitta något som stänger ut ljud rätt så bra, vill inte hålla på att stoppa in bomull i hans öron ;)

Svar: Ja dom funkar bra. Fick tipset av en veterinär, hon tyckte att alla hästar skulle dövas när dom åker transport. Så jag for och köpte en sån på Grafströms på travavdelningen. :-)
Josefine Fred

2016-05-25 @ 13:58:21
URL: http://www.nouw.se/emeliaperala

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0