Dressyrlektion + i förrgår

Idag var det dags för dressyrlektion igen. Jag älskar verkligen att rida för Gittan. Bella har känts knepig senaste passen, så jag förklarade det osv. Men det var knappt märkbart idag, för G ger mig så bra verktyg. Jag fick en bra aha-upplevelse idag när det kommer till att rida in bakbenet, jag vet ju hur jag brukar göra, men idag trillade det liksom ner ytterligare så att jag kommer dit lättare. Sen, måste jag verkligen bli noggrannare. Jag slarvar ganska mkt, och ofta. Jag måste rida varje steg. Så det ska jag bli bättre på.
 
Men, ngt är det som stör B. Eller så har hon fått en fixidé. Hon har fortsatt kicka mot högerskänkeln sen pälsfällningen då hon hamnade i en svacka, så antingen har hon med sig det i skallen eller så är det faktiskt ngt som stör henne. Hon var ganska extrem idag, riktigt irriterad. Började med att skritta, och jag fick rida skrittöppnor för att få höger bak på plats. Superjobbigt sa B.
 
Sen gick vi över till trav och fortsatte. Hon tänker liksom bakåt, och så blir hon sur när jag lägger till skänkeln. Vi fick sen gå över i vänster varv, och då flöt det på superbra. Och detta fick vi ta med oss över till höger varv igen, och då var hon fin!

Sedan galopperade vi, först på volt, och sen öppna på långsidorna. Gick betydligt bättre idag än sist! Hon är så duktig lilla B, så ambitiös. Men någon gång där så kickade hon t.o.m i galoppen.. Hm...
 
Sedan joggade vi av lång och låg, och jag fick vara noggrann med att rida henne varje steg även i avtravningen. Jag låter henne annars tippa både hit och dit.
 
Glad tjej...

 
I förrgår red jag ut tillsammans med Melina och hennes nya häst Rasmus. Det gick bra, Bella var stark och inte alltför bärig, men det får liksom gå när vi rider ut med sällskap. Poängen för mig med det är liksom att släppa lite på kraven och bara chilla lite. Och Bella tkr det är skoj liksom. Men helt bananas får hon såklart inte gå. ;-) Vi red i alla gångarter, och bäst gick det i galoppen.
 
Rasmus är den första häst Bella inte skrikit på när dom nosat, vad betyder det?? Hon var heller inte sur på han en enda gg under ridturen. :O Helt otroligt! Hoppas dom kommer att trivas tillsammans på betet i sommar..
 
 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - en alternativ hästblogg

Clooney kickar ibland lite konstigt, och i nästan 100% av fallen är det för att det är något skräp som är "ivägen" i skapet, så då får jag inspektera och försiktigt ta bort något. En gång var det ett gruskorn! Aj, aj, aj!

2016-05-06 @ 13:35:49
URL: http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0