Uteritt/intervallträning

Igår visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på med B. Det stod mellan vila och uteritt. Men sen blev jag sugen på att intervallträna, så jag bestämde mig för att först rida ut en halvtimme, och sedan köra intervallträning på grannens travbana. Den är väldigt fast och fin i underlaget.
 
Så först red jag ut i skritt och trav och jobbade med förhållningar. Hon var väldigt pigg och väldigt spänd, så idag bestämde jag mig för att ta igenom förhållningarna. Någon måtta får det vara. ;-) Men hon blev inte upprörd elr flippade, utan hon tog åt sig. Även om det krävdes många påminnelser.
 
Sedan kom vi till travbanan, och då körde vi direkt igång med 3 min galopp och 3 min skritt. Hon var väldigt spänd, hon har aldrig varit på den travbanan så det var väl inte konstigt. Men jag gav det en intervall i båda galopperna, för hon brukar slappna av sen. Och det gjorde hon. De sista två galoppintervallerna i vardera galopp var mkt bättre. Där började hon slappna av och kunde ta för sig mer, hitta en bättre takt osv. :-)
 
Hoppas värmen kommer snart så fröken B taggar ut lite... Hon är så jäkla på G. Ska ha koll på allt, spänd för allt, rädd för allt.  Samma visa varje år. ;-)
 
Idag tror jag att vi ska fara in till ridhuset för ett joggingpass med lösgörande, typ skänkelvikningar.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0