Dressyr

Idag for jag över till ridhuset och trimmade lite själv. Jag testar att rida dressyr två dagar på raken nu, för att se om jag kan få ut mer av träningen plus få mer struktur på allt. Istället för att det ska bli så utspritt. Så går hon väldigt lösgörande pass 1, och sen lite mer krav och samling på pass 2.
 
Idag iaf så värmde jag i skritt genom att rida tempoväxlingar på medellinjen och välja varannat varv höger, varannat vänster. Hon var inte så fin här, stretade emot en hel del. Hon tar liksom tag i bettet och kör upp huvudet för att gå emot, när jag börjar bromsa med sätet. Suck. Men tillslut funkade det okej. Dock inte som jag hade velat. Varje gång jag bromsade stod hon emot.
 
Joggade igång med lite övergångar, och avsaktningarna var okej. Igångsättningarna mindre bra. Och hon kändes aldrig riktigt loss.. Så jag red in och red skänkelvikningar på halva ridbanan, och dom var däremot väldigt bra! Dom börjar bli alltmer jämna. Dom är ju bättre än dom nånsin varit så där är jag supernöjd.
 
Galopperade fram samma väg som skritten, fast höll mig på ena halvan bara. Hon var superfin i värmningsgaloppen! I båda varven. Gårdagens arbete gav resultat, och jag fortsatte tänka lätt på yttertygel i höger varv så att hon kommer runt och fram med yttersidan. Hon var som sagt superfin häst. Även i avbrotten som hon lydigt väntade på, och var lugn i traven efteråt. Stor eloge till henne där.
 
Sen skrittpaus, och sen äre typ kört.. som vanligt. Hon är så sjukt spänd när jag tar tyglarna igen, för att hon förväntar sig en massa.. Så när man fattar trav så är hon så spänd och springig och det är väldigt svårt att få henne att komma till arbete. Fick stanna på volten och försöka hitta känslan mellan hand och skänkel, och det gick okej tillslut. Sen började jag min tilltänkta övning, som började med öppna halva långsidan, galoppfattning, volt tillbaka och förvänd galopp i två av hörnen. Avbrott efter hörnet, stor volt och öppna på halva långsidan och så galoppfattning igen osv osv osv. Fattningarna var lite bättre idag än igår. Själva galoppen var fin! Hon var riktigt trevlig där. Men travarbetet däremellan, katastrof. Att hon inte bara slappnar av!? Det skulle vara så mycket lättare för alla om hon bara gjorde det.. Jag blir så frustrerad (såhär i efterhand).
 
Travade sedan av lång och låg, och i detta jobb var hon RIKTIGT trevlig igen.. Jösses. Min lilla jojo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0