Dressyrlektion

Igår vilade B, och idag blev det dressyrlektion för bästa Gittan.
 
Jag skrittade och travade fram först, och idag hade jag det raka bettet och nya tränset. Bella kändes mycket bättre redan i skritten, inge slängande med huvvet när jag bad om halt, utan lyssnade väldigt mkt bättre än annars. Joggade sedan igång en pigg häst med skritt- och travövergångar. Hon var som sagt pigg, men fin. Fick en bra känsla.
 
Sedan galopperade vi lite, och jag hade svårt att komma ner i sadeln idag, hittade aldrig riktigt känslan där. G kom precis, och då fick vi rida lite förvänd galopp oxå. Bella var fin, men som sagt jag hittade inte riktigt min känsla och balans i galoppen idag. Annars brukar det nästan vara enklast. Men men.
 
Efter skrittpaus körde vi i gång med galoppjobbet igen, och det var rättvänd vs förvänd galopp som vi fick köra idag. Bella tyckte det var himla jobbigt, men hon var som sagt fin. Jag fick öva på att rida med ben och säte, och få henne att jobba bakifrån och fram bättre, så jag inte börjar bromsa och påverkar hennes rörelse framåt genom handen.
 
Ett nyttigt pass för oss båda. B blev riktigt svettig, och det blir hon aldrig annars.
 
Om väglaget är bra imorgon ska vi träna ett pass till för Gittan, vilket jag hoppas på att det är. Det ska ev. regna sen och då är det nog kört, för det kommer vara snorhalt imorgon isf.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0