Dressyrlektion

Idag blev det dressyrlektion för Bellabus. Jag visste inte vad jag skull förvänta mig med tanke på att hon inte känts så bra senaste veckan. Jag började rida fram själv, och det kändes inte bra. Försökte vara så snäll och kravlös som möjligt, men hon var så spänd och bara hetsade i munnen.
 
Så kom Gittan, och jag började skritta i en volt runt henne och förklara läget. Och hästen ba börjar slappna av och skritta superfint. Så vi jobbade väldigt basic med lite reparera-tänk. Bella var superfin från start sen G kom! Jag blev rejält påmind om att vända henne (framdelen) i volterna så att jag får henne med mig. Jag har ju typ panikridit med bara underskänklar känns de som, och de har inte funkat så bra senaste tiden. Men nu när jag fick en påminnelse om att vända henne och liksom bara finnas där med skänklarna, så blev det sån enorm skillnad. Bella vart superfin. Låg, och rund, men fin.
Sedan fick jag rida lite skänkelvikningar, och det gick jättebra. Dom har verkligen blivit bättre, som jag skrivit förr. Mycket enklare att rida skänkelvikningar nu, jag som alltid  tyckt det känts så svårt.
 
Sedan lite galopp, och där var hon lång, men avspänd och det satte vi mest värde i idag. Så hon fick vara lång. Hon var ändå taktmässig. Och jag fick rida snett igenom utan att länga. Sedan i traven fick jag länga på långsidorna. Och efter galopp och travlängning så fick jag öva på att slappna av i bäckenet så att jag inte spänner mig och studsar omkring när hon blir spänd, och jag fick lägga en volt och vända henne i den, och då blev hon lugn typ direkt. Så himla skönt. :-)

Och Bella var riktigt glad och nöjd hela passet, trots att det började så spänt och frustrerat. Tänk vad en tränare gör mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0