Hehehe

Gosse vad dålig jag är på att uppdatera! 5 dagar sedan nu. Tiden går.
 
I tisdags så red Othilia Bellie, en lugnare tur på 50 minuter tror jag om jag minns det rätt.
 
I onsdags så red jag och Melina till stranden och blev fotade. Jag körde ett riktigt trimpass på Bella, och hon kämpade på bra. Passade på att rida mycket galopp, och mellangalopp samt upptag till arbetsgalopp igen, för där bryter hon gärna av. Så tränade på den biten mycket. Sen att jag ska sitta på röven med sittbenen, vilket enorm skillnad det gör när jag gör det. Spänner jag mig minsta lilla tappar vi känslan. Slappnar jag av, ja.. då är vi ett. Känns det som. Så det blir att jobba på det ännu mer. Ner med röven. Och keep it simple. Leda, vända, rid..
 
I torsdags så tog vi oss ett joggingpass i skogen på stigarna som sluttar en del, så lite klättring blev det.
 
I fredags, igår, så åkte jag till Färsta och red lite dressyr inför tävlingen på lördagen. Jag red massor med sidvärts i skritten, och hon kändes fin. Men hon höll på att fippla en del med tungan först, men det gick över. Traven var riktigt trevlig! Enormt trevlig takt och gung. Jobbade några öppnor på långsidorna och övergångar på medellinjen (a till c), och hon kändes kalasfin.
 
I galoppjobbet var hon lite lång och lite isär, men ändå helt okej. Red några delar ur LB:2an. Det gick helt okej. Men traven för dagen var oslagbar. :-)
 
 
Sedan idag så var det då tävling, och Bella kändes så stretig och strulig i munnen. Och jag kände frustrationen. Försökte jobba lös henne i skritt, men nä.. Det kändes hemskt. Kom in i lilla ridhuset där man kunde fortsätta rida fram, och det kändes skit. Hon var så spänd och stressad i munnen, och jag hängde i tyglarna för att hon trippade på, det gick inte att styra osv. Hon svarade inte bra alls. Och ca 10 min innan start kom mamma och påminde mig om att jag måste slappna av för att hon ska kunna göra det. Så ca 5 min innan start tänkte jag om  TOTALT. Och ba, jag måste göra nånting.. nu.. Slappna av, sen hade jag Gittans ord i huvudet som hon sa igår, att jag skulle rida på känsla. Jag blir lätt för teknisk. Sedan tänkte jag på vad domaren sa förra tävlingen, när B var likadan. Våga rida på framåt. Så jag tänkte, jag testar, jag har inget att förlora.. Och vad händer? Jo, första stegen blev hon taggad och försökte ta galopp bl.a, men jag fortsatte rida på framåt och vips.. hästen börjar slappna av, länga steget och blir ridbar igen.
 
Fattar ni? Så när jag fick komma in på dressyrbanan så fortsatte jag det jobbet. Avslappning, rida framåt, rida på känsla, inte bli för teknisk. Sitta på röven. Och det gick så bra! Jag är supernöjd. :-) Vad duktig hon var! Och tänk vad enormt mycket man hindras av sina egna tankar/känslor?! Helt sjukt ju. Det här blev en riktig eye-opener. Helt sjukt faktiskt.. Man blir liksom fast i ett moment 22, och sen kommer man inte ur det. Förrän man tänker om, och tänker rätt. Och vad bra det kan bli. En välförtjänt procent på 63,333%. Bella stannade och bajsade, jag red upp lite snett om medellinjen, hon blev väldigt spänd vid galoppfattningarna idag, så det drog ner lite. Och även på lösgjordheten eftersom hon inte är helt lugn i munnen. Så helt rättvis procent. Jag är så nöjd!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grattis till er fina procent:) grattis!!!!

2016-10-23 @ 13:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0