Update

I söndags vilade Bellabus. En välförtjänt vilodag. :-)

Igår så följde E med och promenerade medans jag red. Jag hade en väldigt pigg och taggad, nästan lite stressig häst igår. Det var längesen hon kändes sådär. Inte rolig med andra ord. Men det var en ny väg vi red, vi red till Aldernäset (där har hon ju varit) och galopperade ett par varv på kanten av ängen där. Då blev hon rätt nöjd, när hon fick galoppera. Och på hemvägen kunde hon faktiskt skritta normalt hem, så det kändes väldigt bra att vi avslutade med att hon var avspänd. :-)
 
jag kan skymta en biffhals under uppbyggnad ;)
 
Idag så var det dags för lektion igen för bästa Gittan. Bella hade riktigt trevligt läge idag, eller.. så fort jag RIDER så blir det så bra. När jag är aktiv och fokuserad, då händer det grejer liksom. Bella var positiv och glad. Gittan la ut nå bommar på längden, och så skulle vi rida framdelen in, och så rakställa och rida andra sidans framdel in. Äh orkar inte förklara så utförligt, men det var inte enkelt. Men jag hajade vart hon ville komma. Vi jobbade vidare med att jag ska rida mer med benen, och komma till bättre ridning. Ta det till nästa steg liksom. Jag har hittat ett annat läge nu så det känns superkul. Jag känner hur utvecklingen går framåt :-)
 
Bella var som sagt fin! Riktigt trevlig trav, och skänkelvikningarna hade blivit bättre! Fick det bekräftat idag, men det tog några ggr för när jag skulle "visa" G så gick det inte såklart. Men vi har fått ett helt annat flyt, och det krävdes inte mkt justeringar så blev det väldigt bra.
 
Galoppen var oxå fin, G tyckte den hade blivit mkt bättre. Och det är ju för att jag hittat en bättre ridning liksom. Hon är mer lösgjord, och med mig, för att jag verkligen rider. Jag fick tänka mot öppna i högergaloppen, och då hamnade hon på plats. Och lätta på ytter ibland så hon får chans att komma igång med ytter bak mer, så jag inte sitter och tjuvhåller där. Det blev stor skillnad
 
Sedan fick vi öva på övergångar mellan trav och galopp, för att öva på hur jag ska rida henne efter galoppen. Och precis som förra passet så red jag verkligen in i övergången, och red traven efteråt, och det är sådan stor skillnad. Hon taggade till lite idag, men ändå hanterbart liksom. Vi red längs fyrkanten så att hon blir van att jag rider övergångar där. Jag inser ju nu att gud vad jag slarvar med det?! Inte konstigt vi inte kan rida bra hörnpasseringar innan/efter galopp på tävling pga hon blir taggad.. vi tränar ju aldrig på det. :-P Men nu ska det bli ändring på det. :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: helena

va fin hon är:)hejja ni:)

Svar: Tack snälla!
Josefine Fred

2016-10-05 @ 21:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0