Måndag/tisdag

Igår, måndags, så klättrade vi en sväng jag och B. Den svängen tar ca 1 timme. Uppför galoppbacken, ner för backen i skogen, och uppför klätterbacken. Och ner påvägen som leder till betet. Det gick bra! Bella klättrade på fint, inge hets. ;-) Men i övrigt är hon väldigt pigg nu.
 
 
 
Idag var det dags för lektion för Gittan igen. Det gick bra! Det var ett bra pass, men vi fick kämpa idag. Både jag och B. Bella slog emot skänkeln i skritten när vi red bakdelsvändningar, så det fick vi ta igenom. Men det går ju såklart inte att bli arg, utan bara konsekvent och rida igenom det. Jag fjäskade en hel del när hon var duktig under detta pass, och hon höll sig glad och trevlig! Sen fick vi börja jogga igång, efter skrittjobbet, och då ville G ha ännu mer energi, så jag fick rida mer framåt men alltså inte mer springigt. Utan mer energi, så att hon bjuder lika med båda bak.
 
Det var himla klurigt att få till i höger varv, för det känns alltid lite motigt där. Men Gittan gav sig inte, hon skulle ha bogar och bakdel på plats, så jag fick vända in o ut på mig själv för att lösa det, haha! Och när jag fattade, vilken känsla! Vilken SKILLNAD. Jag vet inte om jag någonsin upplevt det så ... komplett att rida i höger varv? Det kändes riktigt bra, nästan som vänster. Något släppte liksom.
 
Så efter det fick jag lägga in öppnor på öppna delen på volten, och det gick bra. Sedan var det dags för galopp, och där gjorde vi inget särskilt jobb mer än att försöka få henne att vänta lite mer. Och det var inga som helst problem. Inga protester i vare sig travöppnor eller i galoppen idag, så när hon är loss och igenom så är det inga problem. Protesterna idag var i skritt, när hon blev tvungen att göra som jag sa. Man får liksom lirka lite och fjäska lite för att nå dit då.
 
Ett bra pass!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0