Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset, tillsammans med brudarna i stallet. ;-)
 
Bella var så himla spänd och taggad. Jag får rida benen av mig, får verkligen tekniskt försöka få henne att bära sig själv. Började i lite skritt, men hon kändes liksom som en giraff så jag krävde inte så mkt förrän i traven. Då red jag längs fyrkantspåret, sen la jag in en volt i varje hörn, och en volt i mitten av långsidorna. Och i dessa volter så vände jag bara för ytterskänkeln och tänkte lite utåtställning. Detta fick henne att behöva bära sig själv, för hon kunde inte hänga sig i mig. Så ju längre övningen pågick, desto bättre blev det.
 
Sen la jag in skänkelvikningar på långsidorna istället för volter, och det gick helt okej.
 
Efter skrittpaus så jobbade vi lite travöppnor på långsidorna, och la in volter för att få hjälp att hitta formningen när det blev tokigt. Hon var ju som sagt väldigt spänd idag och inte alls lätt att forma.. Men det gick skapligt.
 
Avslutade med övergångar mellan trav och galopp, och här gjorde fröken framsteg!! Jag fokuserade på att INTE hålla i henne i övergången, utan gav henne tygel, för att hon inte ska bita tag i bettet för att jag ska hjälpa henne med balansen, och det gick superbra!! Hon gjorde 3-4 st jättebra övergångar där hon inte tappar bort balans och bakben. WIHO!! Detta ska vi jobba vidare med.
 
Sen var Bella så trött att hon inte orkade trava av ens, så jag hoppade av direkt och skrittade av från marken.
 
Har räknat foderstater idag med, för vi fick analysresultatet igår äntligen.. Och jag var inte alls ute och cyklade. I och med att jag blivit tvungen att fodra utan analys så har jag tänkt som så att jag ger det som jag oftast behövt ge, det som det oftast varit brist på.. dvs fosfor och protein.
 
Och det visade sig helt rätt, fortsätter att ge sojan i samma giva, och fosforen tar jag bort 1/4 och ersätter med kalcium.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linnea

Åh, räkna foderstater.. Det har jag gjort en gång i livet men glömt av hur man gör.. :)

Läs gärna om min resa ifrån hoppning till dressyr, om drömmen om GP klasser!

2017-12-05 @ 17:32:08
URL: http://nouw.com/lborgstrom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0