Long time no see

Oj vad tiden går.. En vecka sedan jag uppdaterade senast. Har inte orkat eller haft tid/lust. Håller fortf. på att fokusera på takt och tempo, att hon ska vänta. Att vara stilla med bäckenet och att skänklarna gör jobbet. Det går upp och ner, men nog tar det sig alltid. Känns så bra!
 
Nu skriver jag bara om dom senaste passen, för resten kommer jag inte ihåg..
 
Måndags: Det blev uteritt varvat med rundbanan. Det var tänkt att bli ett pass längs vägarna i alla gångarter, men Bella var så himla spänd så det gick inte att rida i ngt annat än skritt, och knappt det. Hon var liksom helt i sin egna värld, så jag kom helt enkelt inte åt henne. Så vi skrittade hemöver och red en sväng på rundbanan istället, där vi fick lite jobb gjort iallafall. Hon var fortf. väldigt spänd, men bitvis var hon fin.
 

 
Tisdags: En uteritt i skritt och trav i 1,5h längs vägarna. Superhärligt! Hon var lite spänd idag med, men ändå kontaktbar och ändå så pass att det gick att jobba med henne. Travjobbade nog i 30 min. Ett nyttigt pass. :-)
 



Onsdags: Ännu en uteritt längs vägarna då vi har fått tösnö, så det går inte att rida i skogarna för det blir bara styltor under hovarna. Men det gick superbra idag! Red i alla gångarter, med fokus på takt och balans. Hon svarade toppenbra idag. Red övergångar och tempoväxlingar, och hon gjorde det super. :-)
 

 
Idag: Dressyr i ridhuset stod på schemat. Bella var SUPERFIN! Det märks att det börjar ta sig med takten och balansen, och att hon hajar att det är i dedär läget hon kommer att få gå. Det märks även att hon litar på mig mer, och att hon slappnar av där hon annars varit så himla spänd och rädd för olika saker och ställen i ridhuset. I och med att jag får henne med mig så kan hon inte fokusera på annat än mig. Det funkar superbra! Jag red lite skänkelvikningar idag, och jag trodde det skulle bli svårt att hålla takten då vi liksom hittat nytt läge, men nä, det gick super. Tappade lite tempo, men annars inga problem.
 
Red sedan övergångar mellan trav och galopp, och hon var så jädra duktig! Jag är konsekvent och lugn med att hon ska vänta, och ilar hon iväg så saktar vi av. Men det behövdes inte idag, för hon svarade så bra på skänklar och sits. Såå härlig känsla! Tror verkligen vi är ngt på spåren nu. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0